Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na Soruşturma Açıldı

Katıldığı canlı yayında üniversiteler için 'Fuhuş evi' ifadesini kullanan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

17.12.2020-18:51 - (Son Güncelleme: 20.12.2020-22:56) Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na Soruşturma Açıldı

Akit TV'de katıldığı canlı yayında üniversitelere Fuhuş evi diyerek hakaret eden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na tepkiler artıyor. Son gelen bilgilere göre Sakarya Üniversitesi'nin de Ebubekir Sofuoğlu'nun tepki çeken sözleriyle ilgili inceleme başlattıldığı öğrenildi.

'FAHRETTİN ALTUN TEPKİ GÖSTERDİ'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun tepki çeken olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Hayatının büyük bir bölümü üniversitede geçmiş bir öğrenci, bir hoca olarak bu saldırgan ve hadsiz tutum karşısında bilimin, ilmin, üniversitelerimizin ve üniversitelilerimizin yanında durmaya devam edeceğimizi açık ve net bir biçimde vurgulamak istiyorum. Takipçisi olacağız. Üniversitelerimiz araştırma, öğretim ve topluma hizmet merkezlerimizdir. Gençlerimiz ise göz bebeklerimizdir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yükseköğretim alanında aldığımız muazzam mesafe üniversitelerimize, gençlerimize verdiğimiz değerin bir yansımasıdır.' ifadelerini kullandı.

'ÖMER ÇELİK'TEN SKANDAL SÖZLERE TEPKİ'

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na tepki göstererek, 'Üniversitelerimizle ve gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onlara dönük her türlü çirkin açıklamayı reddediyoruz ve kınıyoruz. Ülkemiz için yaptığımız çalışmalar her alandaki gençlerimize çok daha güçlü bir Türkiye bırakmak içindir. Türkiye'nin geleceği tüm gençlerimize emanettir.

Cumhurbaşkanımız, üniversitelerimize ve gençlerimize verdiği değeri her vesileyle vurgulamaktadır. Üniversitelerimize ve gençlerimize dönük her türlü çirkin söz yakışıksızdır ve kınanmalıdır. Üniversitelerimiz ve gençlerimiz en kıymetli değerlerimiz içinde yer almaktadır' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal