Prof. Dr. Aziz Sancar, TEKNOFEST'te TOGG'un Direksiyonuna Geçti!

Nobel Barış Ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, geçtiğimiz günlerde TEKNOFEST'te sergilenen yerli otomobil TOGG'un direksiyonuna geçti.

28.09.2021-15:43 - (Son Güncelleme: 28.09.2021-18:05) Prof. Dr. Aziz Sancar, TEKNOFEST'te TOGG'un Direksiyonuna Geçti!

Yerli araba üretimi kapsamında 2017 yılında başlayan çalışmalarda Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Zorlu Grubu Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nu(TOGG) oluşturdu. TOGG grubunun hedefi 2022’nin sonuna kadar TOGG’u Türk halkına sunmak. 

Nobel Barış Ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, geçtiğimiz günlerde düzenlenen TEKNOFEST'e TÜBİTAK'ın onur konuğu olarak katıldı. Sancar, TEKNOFEST’e 2022 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanan Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ile tanıştı. 

AA'da yer alan habere göre; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, ‘’Aziz Sancar hocamızın '100 yıl sonra benim buluşlarımı sizin gibi Türk çocukları okuyacaklar ve bunu bir Türk yaptı diyecekler' sözlerinde olduğu gibi fikri mülkiyet hakları yüzde 100 ülkemize ait olan Türkiye'nin otomobilini de Türk mühendisler yapıyor.’’ İfadesini kullandı. 


Bakanlıktan konu ile ilgili yapılan açıklamada; Sancar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) standını ziyaret etti. Şirket yetkililerinden yerli otomobile ilişkin bilgi alan Sancar'a Gemlik'teki fabrikanın kurulum aşmasında olduğu, gelecek yıl ile inşaatın tamamlanacağı bilgileri aktarıldı. 

Aziz Sancar'ın TOGG'da bütün akıllı ve modern sistemlerin kullanılıp kullanılmadığını sorması üzerine yetkililer,‘’Aracımızda, en modern ve gelişmiş radar ile kamera teknolojileri kullanılıyor. Bu, otonom sürüş ve sürücü destek sistemler için. Öndeki araçla mesafe için radarları var. Çok gelişmiş yazılımlar kullanıyoruz. Sürücü izleme sistemimiz var. Araç içinde sürücünün gözü yolda mı, uyukluyor mu, heyecanlı mı, endişeli mi, üzgün mü? Hepsini tespit eden bir kameramız var.’’ bilgisi verildi. 

Daha sonrasında Aziz Sancar, tamamen elektrikli olan ve 4x4 çeker sistemine sahip SUV TOGG'un direksiyonuna geçti. TOGG’un Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, kendisine eşlik etti. 

AZİZ SANCAR, TOGG’UN HİDROJEN İLE ÇALIŞAN ARACINI DA İNCELEDİ 

Aziz Sancar, SUV TOGG’dan sonra TÜBİTAK Başkanı Mandal ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) tarafından geliştirilen ve aynı zamanda hidrojenle çalışan aracı inceledi. Mandal, hidrojen ile çalışan araç ile ilgili geleceğin teknolojisi olduğunu dile getirdi. 

Sancar adı verilen Bursa Teknik Üniversitesi gençlerin yaptığı elektrikli aracı da inceleyen Aziz Sancar, gençlerin ısrarı üzerine aracın üzerine imzasını attı. Ayrıca Sancar aracı 100 km hıza ulaşabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal