Sultangazi’de 150 Kişinin Yaşadığı Binanın Kolanlarını Keserken Yakalandılar!

İstanbul Sultangazi'de 150 kişinin yaşadığı binanın zemin kat kolonlarını kesmek isteyen 7 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Hayrete düşüren olayda yeni bir gelişme yaşandı.

28.09.2021-15:46 - (Son Güncelleme: 28.09.2021-16:04) Sultangazi’de 150 Kişinin Yaşadığı Binanın Kolanlarını Keserken Yakalandılar!

Gelen son dakika haberine göre 7 kişi Sultangazi'de 150 kişinin yaşadığı binanın zemin katının kolonlarını kesip duvarlarını kırmaya çalışırken yakalanmışlardı. Yakalanan şüpheliler gözaltına alınmışlardı. 

150 KİŞİNİN YAŞADIĞI BİNANIN KOLONLARINI KESERKEN YAKALANMIŞLARDI: SERBEST BIRAKILDILAR

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre İstanbul Sultangazi'de 150 kişinin yaşadığı binanın zemin kat kolonlarını kesmek isteyen 7 kişi yakalanarak gözaltına alınmışlardı. Gözaltına alınan 7 kişi serbest bırakıldı. 45 dairenin bulunduğu 3 bloktan oluşan 4 katlı binanın zemin katının kolon ve duvarları, Mehmet Rasim D. ve yanındaki 6 kişi tarafından kesilip, balyozla kırılmaya çalışıldı. Polis, aralarında Mehmet Rasim D.’ninde olduğu 7 kişiyi gözaltına aldı. Bina sakinleri, Mehmet Rasim D., hakkında daha önce yaşadıkları anlaşmazlık ve tehditler nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Bina sakinleri, Mehmet Rasim D. hakkında uzaklaştırma kararı aldırdıklarını da öne sürdü.

BİZİM CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Bina yöneticisi olan Mehmet Ali Abaza, ‘Mehmet Rasim D., sabah saatlerinde yanındaki kişilerle birlikte sabah saatlerinde binaya geliyor. Belediyeden hiçbir izin almadan zemin kattaki kolonlara zarar veriyor. Binada yaşayanların da bundan haberi yok. Bize haber vermeden bunu yapıyor. Ben o sırada evdeydim. Sesleri duyunca bir çalışma olduğunu düşündüm. Balkona çıkıp baktığımda onu gördüm ve birşeyler olduğunu anladım. Çünkü kendisi her zaman gelip binaya zarar veriyor. Kolonları kırdığını anladım. Hemen aşağı indim, kendisine müdahale ettim ve polise haber verdim. Eğer müdahale etmemiş olsaydım belki bütün kolonları kesecekti. Bu şekilde bizim can güvenliğimizi tehlikeye attı. Bizim can güvenliğimiz yok. Zemin katın kendisinin olduğunu söylüyor. Daha önce binada bir dairesinin bulunduğunu öne sürerek, yıkım kararı aldı. Bundan dolayı belediye bina ilgili bir çivi dahi çakılamaz kararı aldı. Bu bina 20 yıldır böyle harabe halde. Bizleri yıldırmak için uyuşturucu madde kullananları zemin kata yönlendirip, bizlere zarar vermesi gerektiğini söylüyor. Belediyeden buranın mühürlenmesini istiyoruz. Bu şahıs sürekli buralara geliyor. Daha önce bana ve eşime hakaret ettiği için kendisinden şikâyetçi olmuş, hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştık. Buna rağmen bizleri rahatsız etmeye devam ediyor’ diyerek konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

BU ADAM İLE 15 YILDIR SORUN YAŞIYORUZ

Söz konusu binada yaşayan Mehmet Yılmaz ise, ‘Bu adam ile 15 yıldır sorun yaşıyoruz. Binada kendisine ait bir dairenin olduğunu, tapusunun olduğunu söyleyip gelip sürekli olarak bizi burada rahatsız ediyor. Haftanın yedi gününün üç gününü ben karakolda geçiriyorum. Aile olarak 5 kişiyiz. Beşimiz de kendisinden şikayetçi olup, uzaklaştırma kararı aldık. Ben işteyken de gelip binanın zemin katındaki kolonları kesmiş, duvarları kırmış. Burada bize karşı ölüme kasıt var. Böyle bir şey olamaz. Artık benim huzurum kalmadı. Binada toplam 15 daire var. Kendisi 17 numaralı dairenin tapusu olduğunu ve kendisine ait olduğunu söylüyor. Ama binada 17 daire yok. 15'nci dairede oturan eniştemin onun dairesini işgal ettiğimi söyledi. Beş defa bilirkişi gönderdi. Her defasında mahkeme eniştemi haklı bularak, dairenin enişteme ait olduğu kararını verdi. Bu sefer yanlış daire olduğunu söyleyerek, benim oturduğum dairenin kendisine ait olduğunu ifade ederek, benden davacı oldu. Dava devam ediyor. Ben daireyi müteahhitten aldım’ dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal