Fincan böreği nasıl yapılır? Fincan böreği için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…
MALZEMELER
Hamuru için;
İç harcı için;
Kızartmak için;
NASIL YAPILIR?
Derin bir kabın içerisine unu koyarak ortasını havuz gibi açın. Tuzu yumurtayı ortasına koyup, suyu azar azar ekleyerek yavaşça yoğurun. Hamur yumuşacık ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde 4 eşit parçaya ayırın ve üstünü nemli bir bezle örterek yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın. Hamur beklerken iç malzemelerini hazırlayabilirsiniz. Pazıları yıkayıp sap kısımlarından bıçakla keserek çıkartın ve pazıları ince ince doğrayın. Daha sonra soğanı da yemeklik olacak şekilde doğrayın. Bir tavada tereyağını eritin ve soğanları pembeleşene dek kavurun, ardından pazıları, tuzunu ve karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edin. Karışım suyunu salıp tekrar çekene dek karıştırarak pişirin. Dinlenen hamurdan bezeler yapıp, incecik şekilde açın. Yufkaların boş taraflarını dolu taraflarının üstüne örtün. Harç böreğin ortasında kalacak şekilde her bir öbeğin üzerine bir kahve fincanını bastırın ve bu şekilde keserek çıkartın. İç harç bitene kadar aynı işlemi tüm hamura uygulayın. Hazır hale gelen börekleri bol yağın içerisinde kızartın. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.