Portakallı Şam Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Çoğumuzun anne kurabiyesi olarak bildiği o dışı kıtır içi yumuşak, fırında pişerken şekerli portakal kokusuyla mest eden bir kurabiye. Portakallı şam kurabiyesi nasıl yapılır? Şam kurabiyesi nasıl yapılır? Şam kurabiyesi tarifi...

02.03.2021-16:21 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-16:21)Portakallı Şam Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

-1 su bardağı zeytinyağı,

- 1 su bardağı yoğurt,

-1 adet portakal kabuğu rendesi, 

-1 su bardağı toz şeker, 

-1 çay kaşığı karbonat, 

-1 tatlı kaşığı kabartma tozu 

- 1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

Bir adet yumurta sarısının içine azar azar un ilave edin ve ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Tahminen 3 su bardağı kadar un alıyor, unun tazeliğine göre değişir dolayısıyla bir anda değil gözlemleyerek ekleyin.

Sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar kopartıp her birini 1 adet hafif köpürtülmüş yumurta beyazına batırıp toz şekere bulayın.

2 adet fırın tepsisine aralıklı olarak dizdikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana dek pişirin. Henüz sıcakken çayınızı demleyin ve tadına varın.

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR