Güçlü Saç Telleri İçin 8 Öneri

Zayıf ve kırılgan saçlarınızdan şikayetçiyseniz. Bakım rutininize bu adımları eklemelisiniz. Güçlü saç telleri için neler yapılır? Saç tellerini güçlendirmek için neler yapılır?

02.03.2021-15:53 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-15:53) Güçlü Saç Telleri İçin 8 Öneri

Zayıf, kırılgan ve sönük saçlarınızdan bıktıysanız, saçlarınıza bakım rutininizle destek olarak sağlıklı ve güçlü saç tellerine sahip olabilirsiniz. Dış etkenlere daha dayanıklı, parlak saçlar için bu maddeleri uygulayın...

MİKROFİBER HAVLULAR

Mikrofiber havlular, diğer havlulara kıyasla saç pullarına daha az zarar verir ve saç yapısının korunmasına yardımcı olur.

GEREKLİ BAKIMLARI YAPIN

Güneşten koruyan ürünlerden gece bakım maskelerine, nemlendirici mistlerden yeniden yapılandırıcı serumlara, saç tellerine destek olan formüllerle yıpranan saç tellerine destek olun.

NAZİK AKSESUARLAR KULLANIN

İpek aksesuarlar saç tellerine daha nazik davranır. Bu yüzden saçlarınızı uzun süre toplu tuttuğunuz tokaları, bandanaları ve yastık kılıflarınızı ipek ürünlerden seçebilir, şapka astarlarınızın pek olmasına dikkat edebilirsiniz.

İYİ BESLENİN

Saçlarınıza dıştan bakım yaptığınız kadar içten de beslemeniz önemli. Bu yüzden bol su odaklı, sağlıklı bir diyetle saç tellerinizin kalitesini artırın.

ISIDAN UZAK DURUN

Yüksek doz ısıya maruz kalan ve sık sık şekillendirilen saçların yapısı daha hızlı bozulur. Bu yüzden saçlarınızı kendi kendine kurumaya bırakabilir ya da saç aletlerinizi kaliteli ürünlerden seçebilirsiniz.

KALİTELİ SAÇ TARAKLARI KULLANIN

Saç tellerine narin davranan, tararken bakım yapan fırçalarla kopmaların ve kabarmaların önüne geçin.

ŞAMPUANA ARA VERİN

Saçları sık sık şampuanlamak hem saç tellerini kurutur hem de saçı doğal yağlarından fazlasıyla arındırarak beslenmesini engeller. Bu yüzden şampuan rutininizin aralarını açın ve şampuanlarınızı temiz formüllerden seçin.

SAÇ DERİSİNE DİKKAT!

Sağlıkla uzayan saç telleri için saç derinize de ekstra özen göstermelisiniz. Saç diplerini arındıran maskeleri ve detoks formülleri uygulayarak kökleri canlandırabilir, masaj yaparak da kan dolaşımını uyarabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal