Polonya ve Avrupa Birliği Arasında Sıcak Çatışma İhtimali!

Polonya ile Avrupa Birliği arasındaki ipler kopma noktasına geldi. Bir süredir Avrupa Birliği'nden çıkma ihtimali konuşulan Polonya, 3. dünya savaşına hazırlanıyor. Peki, 3. dünya savaşı ne zaman çıkacak?

26.10.2021-11:49 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-14:34)

Geçen hafta Polonya Yüksek Mahkemesi'nin verdiği kararlar sebebiyle Avrupa Birliği ile Polonya arasındaki ipleri gerdi. Karara göre artık Polonya Yüksek Mahkemesinin kararları, Avrupa Birliği yasalarından daha üst durumda. Avrupa Birliği'ne üye ülkeler için bazı durumlarda Avrupa Birliği yasaları daha üstündü ve her ülke bu yasayı kabul etme zorunluluğundaydı. Polonya'nın yeni karar sonucu bunu reddetmesi, ipleri kopma noktasına getirdi. Avrupa Birliği parlamentosundaki parti ve üyeler, en çok ekonomik yardım yapılan ülke olan Polonya'ya artık yardım yapılmamasından yana. Polonya Başbakanı, son açıklamasında olası 3. dünya savaşı ihtimalinden bahsetti.

POLONYA BAŞBAKANI AVRUPA BİRLİĞİ'Nİ BASKICI OLMAKLA SUÇLUYOR

Avrupa Birliğiyle Polonya arasında psikolojik çatışma devam ediyor. Başbakan Morawiecki, "AB, Varşova'nın başına silah dayayarak taleplerini dayatıyor" dedi. Kriz tırmanmaya devam ediyor. Avrupa Birliği tarafından ulusal yasa kararına tepki çığ gibi büyüyor. Polonya'yı finansal açıdan büyük tehditler savudan parlamento üyelerine en sert yanıt Polonya başbakanından geldi. Morawiecki, Avrupa Birliği'nin Polonya'yı tehdit ettiğini söyleyen başbakan, kendi haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyledi. 


3. DÜNYA SAVAŞI ÇIKARSA KENDİMİZİ SAVUNURUZ

Başbakan Morawiecki, Avrupa Komisyonu'nu bu yaptırım dedikoduları konusunda uyardı. Eğer Varşova'ya yapılan yardımlar kesilir ve sonunda 3. dünya savaşı çıkarsa sorumlusunun Polonya olmayacağını ve ellerindeki silahlarla Polonya'yı sonuna kadar savunacaklarını belirtti. Avrupa Birliği ile yaşanan gerilimler ve nüfusun belli bir kesiminin Avrupa Birliği karşıtı olması, Polonya'nın birlikten çıkıp çıkmayacağı tartışmalarını yükseltiyor. Başbakan Morawiecki, fonların kesilmesi halinde Avrupa Birliği'ne sert tedbirlerle karşılık vereceklerini söyledi.

Hukuk krizi sonrası Avrupa Birliği, Koronavirüs tedbirleri gereğince Polonya'ya verilecek 36 milyar euro değerinde önlem paketini askıya aldı. En çok fonun Polonya'ya geldiği bu durumda, Polonya'nın ekonomik açıdan ne duruma geleceği merak konusu.

POLONYA ASKERİ TEDBİRLERİ ARTTIRIYOR

Öte yandan Polonya, mülteci geçişlerine engel olmak için Belarus sınırına asker yığdı. Son gelen bilgilere göre sınırda görev yapan asker sayısı 6 bini geçmiş durumda. Polonya, sınırdan gelen düzensiz göçü durdurmak istiyor. Belarus sınırına duvar örmeyi planlayan Polonya, sınır kontrolünü elde tutmak istiyor. 

POLONYA BAYRAKTAR SİHALARINI SATIN ALMIŞTI

Polonya 3. dünya savaşı hakkında konuşuyor. Avrupa Birliği ile arasında ipler geriliyor. Polonya geçen yaz Türkiye'den Bayraktar SİHAlarını satın almıştı. NATO üyesi Polonya'ya Türkiye 4 filo, 24 adet Bayraktar SİHA satışı yapacak. İlk teslimat seneye yapılacak. Tanksavar füzelere sahip filo, Polonya ordusunun daha önce sahip olmadığı donanımlara sahip. Bu sayede Türkiye, bir NATO ülkesine ilk defa silah satmış oldu. Türkiye daha önce Azerbaycan'a SİHA vermişti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal