Plaj Makyajı

Makyaj bir kutudur ve "doğru zaman ya da yer" diye bir şey yoktur. Makyaj bir tür kendini ifade etme biçimidir ve onu istediğiniz gibi kullanma özgürlüğüne sahipsiniz.

23.06.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-09:57) Plaj Makyajı

İsterseniz, sahilde dahil.

Mutlaka Güneş Koruyucu Kullanın

Bu en önemli kuraldır. Makyajınızı uygulamadan önce güneş kreminizi mutlaka uygulamalısınız; güneşten korunma ile pazarlık edilemez. Kullandığınız bazların, fondötenlerin içinde koruyucu olsa bile, bu ekstra kalıcılık tabakasını oluşturmak için çok önemlidir. Yaşlanmanın yüzde 90'ının güneşten kaynaklandığını biliyor muydunuz?

İdeal güneş koruyucuları 30+ ve üzeridir. Plaj makyajınızı yaptıktan sonra dışarıya çıktığınızda güneş koruyucunuz mutlaka yanınızda olsun ve 60 ile 120 dakika arasında bu işlemi tekrarlayın. Güneş koruyucu terleyeceğiniz için makyajın dağılmasını ve akmasını önleyecektir.

Toz Ürünler Kullanmayın

Gözenekler hakkında konuşalım.

Sahile ne tür bir makyaj yapacağınıza karar verirken cildinizin ısınacağını unutmayın, bu da gözeneklerin açılacağı ve muhtemelen terleyeceğiniz anlamına gelir. Gözenekleriniz açıldığında, cildinize daha fazla makyaj yapılır ve bu işlem gözeneklerinizi tıkayabilir ve kan dolaşımınıza karışabilir, vb. krem, jel ve sıvı bazlı ürünler plaj makyajı için en iyisidir, çünkü bu ürünleri tekrar tekrar uygulayabilirsiniz. Toz ürünleri kullanmaya devam ederseniz, makyaj kalınlaşmaya başlayacaktır buda cildinizin görüntüsünü bozacaktır. Daha hafif ürünler doğal görünür.

Su Geçirmez Ürünler Kullanın

Plaj makyajı yaparken kirpiklerinize sıvı malzemeler uygulamaktan mutlaka kaçının. Kirpiklerinize bu maddeleri uygulamayın; Göz kalemi, kaş kalemi, far gibi göz ve göz çevresine ürün uygulamaktan kaçının. Denize giderken yapay kirpik kullanmayın. 

Denize ya da havuza girecekseniz ve 'kaşlarım olmadan asla diyorsanız', o zaman kaşlarınızda su geçirmez kalem veya jel ürünler kullanın. Rakun gibi görünen gözlerden daha kötü bir şey yoktur bu yüzden maskara kullanımını tercih etmeyin veya su geçirmez bir formül tercih edin.

Aynı şekilde: Cilde daha bronz bir etki vermek için birkaç damla fondöten kullanabilirsiniz.

Dudak Parlatıcısı En Kötü Arkadaşınız!

Plaj makyajı yaparken dudak parlatıcısı kullanımı: Bunu duymak istemeyebilirsiniz, ancak lütfen dudak parlatıcınızı evde bırakın.

Neden?

Plaj, kum ve dalgalar sadece yapışkan bir karmaşaya dönüşecek. Bunun yerine renkli bir balsamı deneye bilirsiniz.

Cildinizi Her Makyajdan Sonra Mutlaka Temizleyin

Makyajınızı gözeneklerinizi temiz tutmak ve kan akışını hızlandırmak için mutlaka temizlemeniz gerekir. Herşeyden önce cildinizin taze görünmesi çok önemlidir. Cilt tipinizi bilin ve uygun bir temizleyici seçin. Kuru cildiniz varsa, yüksek alkol içeriği olan temizleyicilerden kaçınmak istersiniz. Yağlı cildi olan insanlar daha düşük PH seviyesine sahip bir temizleyiciye ihtiyaç duyarlar. Hassas ciltler için ağır koku ve katkı maddelerinden arındırılmış temel bir temizleyici istersiniz. Cilt tipinizi bilin ve uygun bir temizleyici seçin. Kuru cildiniz varsa, yüksek alkol içeriği olan temizleyicilerden kaçınmak istersiniz. Yağlı cildi olan insanlar daha düşük PH seviyesine sahip bir temizleyiciye ihtiyaç duyarlar. Hassas ciltler için ağır koku ve katkı maddelerinden arındırılmış temel bir temizleyici istersiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal