PKK'nın Bombacısı Kocaeli'nde Yakalandı

Gara ve Hakurk'ta birçok eyleme katılan PKK üyesi Kocaeli'nde yakalandı.

19.02.2021-11:19 - (Son Güncelleme: 19.02.2021-11:35)

PKK'nın bombacısı , Gara ve Hakurk'ta birçok eyleme katılan PKK üyesi Kocaeli'nde yakalandı.

PKK'nın birçok eyleminin sorumlusu ve planlayıcısı olduğu söylenen bombacının, Gara ve Hakurk'ta PKK'ya eğitim verdiği de belirtildi. 

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından alınan duyum ve yapılan istihbari çalışmalar sonucu, ülkemize kaçak yollardan girip Avrupa ülkelerine geçmeye çalışan bir gurup Mültecinin Kandıra İlçesinden ülke dışına çıkacağı ve bu gurup arasında önemli bir kişinin de bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Hemen harekete geçen Jandarma Ekipleri 02 Şubat 2021 günü operasyon için düğmeye bastı. Gerçekleştirilen operasyonda göçmenleri ülke dışına kaçıracak olan organizatör ile beraber 11 mülteci yakalandı.

DAHA FAZLA PARA VERMİŞLER

Jandarmanın gözaltına aldığı mülteciler ile alakalı yaptığı araştırmalarda, Suriye uyruklu 2 kişinin yurtdışına çıkmak için diğer mültecilerden daha çok para vermiş olduğu tespit edildi. Aynı kişilerin şüpheli hareketleri üzerine Jandarma bu kişiler ile alakalı detaylı araştırma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucu kişilerden birinin PKK silahlı terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden bir tanesi olan 32 yaşında Suriye uyruklu K.H olduğu tespit edildi.

SÖZDE KOMUTAN VE BOMBA UZMANI

Ayrıca K.H isimli kişiye yapılan parmak izi ve incelemelerde şahısın bölücü terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticisi olduğu, örgüte 2008 senesinde katılmış olduğu, Gara, Hakurk, ve Şemdinli bölgelerinde faaliyette olduğu belirlendi. Suriye uyruklu olması sebebiyle kolay saklanan kişinin en son örgütün sözde bölük komutanlığını üstlenerek eğitimler vermiş olduğu, yine örgütte patlayıcı uzmanı olarak görev yapmış olduğu, 2021 senesinde Hakkâri Şemdinli ilçesinde zırhlı bir araca, ayrı bir tarih boyunca yine yanı bölgede askeri bir konvoya yönelik patlayıcı ile saldırılar başta olmak üzete pek çok eyleminde faili olduğu tespit edildi. Yine 2012 senesinde Şemdinli merkezine yapılan saldırının planlayıcısı olup, bizzat saldırıda yer aldığı öğrenildi K.H ve kendine yardım ile yataklıkta bulunan R.S tamamlanan işlemleri sonrası Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal