PKK Elebaşı Duran Kalkan: CHP, HDP'ye Muhtaç

CHP, HDP'nin, 2023 seçimlerinde de Millet İttifak'ının içersinde yer almasını isterken PKK'dan, bu talebe destek geldi. PKK terör örgütü elebaşı CHP'ye birlikte hareket etme önerisinde bulundu.

05.10.2021-14:25 - (Son Güncelleme: 05.10.2021-15:17)

2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için hazırlıklar sürdürülüyor. Siyasi partiler kendi hazırlıklarını sürdürürken Millet İttifakı cephesinde partiler arasında gerginlikler tırmanıyor. 

Önceki seçimlerde Millet İttifakı'nı  CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve HDP oluşturuyordu. Fakat bu yıl Millet İttifakı cephesinden İyi Parti, HDP şartı getirdi.

İyi Parti, HDP'yi bir sonraki seçimlerde Millet İttifakı'nda yer almasını istemezken CHP'nin HDP ısrarı devam ediyor.

PKK'DAN CHP'YE ÖNERİ

Konuya ilişkin olarak terör örgütü PKK elebaşı Duran Kalkan, CHP'ye öneride bulundu. Elebaşı Duran Kalkan, HDP'nin CHP önünü açtığını belirtti. Ayrıca Kalkan, CHP'nin HDP'ye muhtaç olduğunu ifade etti. 

CHP, HDP'YE MUHTAÇ

HDP'nin son seçimlerde CHP'nin önünü açtığının altını çizen PKK elebaşı Kalkan, ''Bu durumda şunu söyleyebilir insan, Türkiye'nin demokratikleşmesinde olumlu rol oynansın diyorsak bu ancak etkili bir demokrasi mücadelesine domokratik çıkışa bağlıdır. HDP'nin bu çıkışı; bazı CHP'liler ters yorumlayabilirler ama öyle değil. Bu durum CHP'lilerin de önünü açtı güçlendirdi, irade kazandırdı. Yoksa AK Parti, MHP'nin koltuk değneği olmuştu. Demokratik çıkış, demokratik öncülük tabii ki bir irade kazandırıyor onlara da. Bu bakımdan HDP’ye muhtaçtırlar. HDP ile doğru ilişkiler geliştirerek ancak etkili olabilirler.'' ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal