Pitbull Yine Dehşet Saçtı! 11 Aylık Bebeğe Saldırdı!

Pitbull cinsi köpek bir markette 11 aylık bebeğe saldırdı. Ağır yaralanan bebeğin durumu iyiyken köpeğin sahibi ceza almadı.

22.10.2021-16:56 - (Son Güncelleme: 22.10.2021-17:40) Pitbull Yine Dehşet Saçtı! 11 Aylık Bebeğe Saldırdı!

Feci olay 7 Ekim Perşembe günü Antalya’nın Konyaaltı bölgesinde yaşandı. Cadde üzerinde dükkanı olan, Hasan Kaçar’ın (33) eşi Sevim Kaçar (26) markete gelen müşteriye yardım ederken, iddiaya göre içeriye giren M.T.O, Pitbull cinsi köpeğiyle markete girdi.

GİRER GİRMEZ BEBEĞE SALDIRDI

Markete giren köpek, bir anda marketin bir köşesinde duran bebeğe saldırdı. Sesleri duyup gelen baba Hasan Kaçar da köpeğin saldırısına uğradı. Olay sonrası köpek ve sahibi olay yerinden ayrılırken, baba Kaçar kolundan ve bacağından, bebeği de yüzü ile kulağından feci şekilde yaralandı. 

BABA 15-20 METRE SÜRÜKLENDİ

Olay anlatan yaralı baba Hasan Kaçar köpeğin kendisini 15-20 metre kadar sürüklediğini belirtirken açıklamalarına şu sözlerle devam etti; “Eşim bebekle beraber müşteriye bakmaya girdi. Köpek sesleri gelince ön tarafa geldim. Pitbull cinsi bir köpek, sahibiyle birlikte geliyordu ve ağzında koruması yoktu. Önce başka bir köpekle kavga ettiler. Adam daha sonra köpeğiyle bizim girişe geldi. Tasmasını bırakınca bebeğimize saldırdı. Yüzünü komple parçaladı, arkasından yetişmeye çalıştım yetişemedim. Benim de bacağıma ve koluma saldırdı. Kolumu bıraktı, 15-20 metre kadar sürükledi” 

BEBEĞİN YÜZÜNDEKİ İZ KALICI OLACAK

Bebeğinin durumunun iyi olduğunu ancak hala korkusunun sürdüğünü aktaran Hasan Kaçar sözlerine şu şekilde devam etti; “Maalesef hayatı boyunca bu izleri taşıyacak. En ufak seste ağlamaya başlıyor. Travma yaşıyor. Bu cins köpekleri nasıl besliyorlarsa, sahip çıkmaları da şart. Şahsın ceza almasını istiyorum” 

KÖPEĞİN SAHİBİ SERBEST BIRAKILDI

Hasan Kaçar yaptığı şikayet sonrasında köpeğin sahibinin denetimli serbestlik ile serbest bırakıldığını açıkladı.

BEBEK AĞIR YARALANDI

Anne Sevim Kaçar bebeğinin ağır yaralandığını belirtirken sözlerini şu şekilde noktaladı;  “Köpekle burun buruna geldik. Eşim bağırınca çocuğumu tutup kaldırdım. İlk başta bir şey görmedim ama sonra bakınca elmacık, çene kemiği görünüyordu, kulağı sallanıyordu. Eşimi de baya sürükledi”

PİTBULL SALDIRILARININ CEZASI VAR MI

Anayasada Pitbull saldırılarıyla ilgili herhangi bir kanun maddesi bulunmazken, Hayvanların Korunması Kanunu'nun 12. Maddesinde yer alan ifadeye göre “Pitbull Terrier ve Japanese Tosa gibi çevresine tehlike arz eden hayvanlar sahiplenilemez, üretilemez ve satılamaz.” Denilerek Pitbull beslemenin ve sahiplenmenin yasak olduğu açıkça belirtilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal