Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den Turkovac Yorumu!

Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci yaptıkları ortak açıklamalarda yerli aşı Turkovac'ı yorumlarken aşılamalara dair yorumlarda bulundu.

22.10.2021-16:32 - (Son Güncelleme: 22.10.2021-18:04) Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den Turkovac Yorumu!

BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, virüse karşı bulunan aşılarla birlikte bilimin toplum sağlığına olan katkısının arttığını belirttiler.

İspanya'nın uluslararası alanda en önemli ödüllerinden biri olan Asturias Prensesi Ödülleri'nde teknik ve bilimsel dalda ödüle layık görülen Uğur Şahin ve Özlem Türeci, törenin yapılacağı Oviedo kentinde ortak basın toplantısı düzenlediler. Uğur Şahin basın toplantısında şu sözleri söyledi; "Olağanüstü bir takım çalışmasıyla imkansızın imkansızını gerçekleştirdik." diyen Şahin, "2020'de başladığımız çalışmaları en kısa zamanda bitirmemiz gerekiyordu. Vardiyalı 24 saat çalıştık. Herkes işine konsantre oldu. Dışarıda olup bitenden kimsenin haberi yoktu. Bu bize büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda büyük bir fırsat verdi."

TURKOVAC SALGININ AŞILMASINA YARDIMCI OLACAK

Turkovac aşısının önemine dikkat çekerek, onay alan aşıların salgının önüne geçmede yardımcı olacağını belirten Özlem Türeci açıklamalarına şöyle devam etti;  Onay alan tüm aşılar gibi salgının aşılmasında insanlığa yardımcı olacaktır."

AŞIYA ULAŞIM SORUNU SÜRÜYOR

Tüm dünyanın aşılama oranının yüzde 37'de kalması hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna yanıt veren Uğur Şahin, hedeflerinin her zaman için aşının herkese ulaştırılması olduğunu belirtirken şu sözleri söyledi;  aşı ulaştırılmasıyla ilgili bir soruya ise Şahin, "Hedefimiz her zaman bu aşının dünyadaki herkese ulaştırılması oldu. 2021 yılı sonunda 140 ülkede toplam 3 milyar doz aşı ulaşmış olacak. Gelecek yıl da bu devam edecek. Hep birlikte başarabiliriz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal