Pfizer Aşısının Üçüncü Doz Koruma Oranı Belli Oldu

11 ay süren 10 bin kişinin katıldığı klinik çalışmalar sonrası, Pfizer-BioNTech aşısının üçüncü doz etkinlik oranı belli oldu.

21.10.2021-16:40 - (Son Güncelleme: 21.10.2021-17:08) Pfizer Aşısının Üçüncü Doz Koruma Oranı Belli Oldu

Dünya'nın dört bir yanını saran koronavirüsü karşısında en etkili aşı pozisyonunda bulunan Pfizer-BioNTech üçüncü doz aşısının etkinlik oranı belli oldu. Yapılan açıklamaya göre, üçüncü dozla beraber aşının etkisinin yüzde 95,6 olduğu açıklandı.

Dünyada ilk onay alan koronavirüs aşısı olan Pfizer-BioNTech, güçlendirici üçüncü doz aşılarının etkinlik oranını açıkladı.

YÜZDE 95 ETKİLİ 

16 yaş ve üzeri 10.000 kişinin katıldığı klinik araştırmalara göre, üçüncü doz aşının, üçüncü doz olmayanlara göre, Covid-19'u önlemede yüzde 95,6 etkili olduğu ortaya çıktı. Sonuçlar, güçlendiricinin Pfizer-BioNTech aşısının ikinci dozundan sonra elde edilen yüksek koruma seviyelerini etkili bir şekilde geri yüklediğini gösterdi.


ÇALIŞMALAR 11 AYDIR SÜRÜYORDU

10 bin kişinin üstünde yapılan klinik çalışmalar sonucunda edilen verilere göre iki doz aşı olan 5 bin kişinin 109’unda, üçüncü doz verilen 5 bin kişinin ise 5’inde Covid-19’a yakalanıldığı aktarıldı. 11 ay süren çalışmada katılımcıların ortalama yaşı 53 olurken, yarısından fazlasının 16 ila 55 yaş grubunda olduğu, katılımcıların beşte birinin 65 yaşın üzerinde olduğu bilgisi verildi.

GÜÇLENDİRİCİ DOZ NORMALE DÖNÜŞÜN ANAHTARI

Üçüncü doz aşının başarısı hakkında konuşan Uğur Şahin yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;  “ Takviye dozun geniş bir insan popülasyonunu koronavirüsten ve türevlerinden korumaya yardımcı olabileceğini gösterdiğini söyledi ve ekledi: Bu bulgularda, herkes için aşılara geniş küresel erişimin yanı sıra, güçlendirici aşıların pandemiyi kontrol altına alma ve normale dönüşte önemli bir rol oynayabilir.”


UĞUR ŞAHİN KİMDİR

BioNtech şirketinin İcra Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Uğur Şahin, 29 Eylül 1965 İskenderun Hatay doğumludur.

BioNTech'in CEO'su olan Prof. Uğur Şahin, aynı zamanda Mainz Üniversitesi Tıp Merkezi'nde çalışıyor.

55 yaşındaki Şahin, daha önce de eşiyle birlikte kurucusu olduğu Ganymed adlı ilaç şirketinin Bilimsel Tavsiye Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.

İmmünolog ve onkolog olan Şahin, İskenderun'da doğduktan sonra dört yaşında ailesiyle birlikte Almanya'ya göçmüştü.

Babası Köln'deki Ford fabrikasında çalışan Şahin'in hayali doktor olmaktı. Bir fabrika işçisinin çocuğu için ulaşması zor bu hayali gerçek kılan Şahin, koronavirüs aşısını bulmasıyla beraber eşiyle birlikte Almanya'nın en zengin 100 kişisi arasında yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal