Aleyna Çakır ve Esra Hankulu Cinayetinin Şüphelisi Ümitcan Uygun Tutuklandı

Türkye’nin gündeminden haftalarca düşmeyen Aleyna Çakır cinayetinin baş şüphelisi ve Esra Hankulu cinayetinde de adı geçen Ümitcan Uygun hakkında karar verildi.

21.10.2021-16:23 - (Son Güncelleme: 21.10.2021-16:23) Aleyna Çakır ve Esra Hankulu Cinayetinin Şüphelisi Ümitcan Uygun Tutuklandı

Müge Anlı’nın programı ile gündeme gelen Aleyna Çakır cinayeti, haftalarca gündemden düşmedi. Cinayetin bir numaralı katil zanlısı olarak gösterilen ve birçok kez ifadeye çağrılan ancak tutuklanamayan Ümitcan Uygun hakkında, Esra Hankulu cinayeti şüphelisi olarak müebbet hapis istendi.

ÜMİTCAN UYGUN’A MÜEBBET HAPİS

Adı iki kadın cinayetine karışan ve daha önce birçok kez mahkemeye çağrılan Ümitcan Uygun, Esra Hankulu cinayetinden müebbet hapis cezası istemi ile yargılanıyor. Daha önce Türkiye’nin gündemi düşen ve uzun süre tartışılan Aleyna Çakır cinayetinde baş şüphelisi olarak yargılanan ve birçok kez ifadeye çağrılan Uygun, Aleyna Çakır cinayetinden ceza almamıştı. İlerleyen zamanlarda uyuşturucu madde kullanımı ve azmettiricisi olarak gözaltına alınan Uygun, kısa süre sonra serbest bırakılmıştı.

UYGUN KASTEN ADAM ÖLDÜRMEKTEN YARGILANACAK

Hakkında başlatılan ve cinayet soruşturması sonrası mahkemeye sevk edilen şüpheli Uygun, "kasten öldürmek" suçundan tutuklanırken, "suç delillerini karartmak" ile suçlanan diğer iki şüpheli hakkında ise "konutu terk etmeme" şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verilmişti.

HANKULU CİNAYETİ HAKKINDA İDDİANAME DÜZENLENDİ

Evinde ölü bulunan ve son görüştüğü kişiler arasında Ümitcan Uygun’un bulunduğu Esra Hankulu, cinayetinde adı geçen 3 kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame düzenledi.

Daha öncede adı Aleyna Çakır cinayetine karışan şüpheli Ümitcan Uygun'un "kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

UYGUN’A MÜEBBET ARKADAŞLARINA 5 YILA KADAR HAPSİ TALEP EDİLDİ

Hankulu öldüğü sırada evde bulunan 2 arkadaşının ise "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 5 yıla kadar hapsi talep edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal