Peynir Nasıl Muhafaza Edilmeli? Peyniri Yıkamak Doğru mudur?

Hem kahvaltıda hem de böreklerin, salataların lezzetine lezzet katan peyniri nasıl saklamamız gerekir? Peyniri dolapta saklarken yıkayıp koymak zararlı mıdır? Peyniri muhafaza ederken dikkat etmemiz gerekenleri sizin için derledik.

23.07.2019-09:32 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-09:17) Peynir Nasıl Muhafaza Edilmeli? Peyniri Yıkamak Doğru mudur?

Sofraların vazgeçilmezi peyniri hepimiz çok severiz. Binbir çeşidi bulunan peynirin saklanma koşulları da en az türü kadar önemli. Peki peyniri saklarken nelere dikkat etmeliyiz. İşte bilmemiz gerekenler.

SAKLAMA KABINDA SAKLAMAYIN

Peynir üreticisis Hakan Şen, peynirin saklanma koşulları ile ilgili bazı bilgiler verdi. Şen, “Peynir ile ilgili aslında doğru olarak bilinen ama yanlış olan gerçekleri öğrenmemizde fayda var. Peynir saklama kabında hiçbir zaman saklanmaz. Çünkü saklama kabının içindeki hava peyniri dolapta olsa bile bozmaya yeterlidir. Buzdolabı poşetine koyarak ağzını iyice bağladıktan sonra muhafaza etmek ise en doğrusudur" dedi.

ÇEŞME SUYU İLE YIKAMAYIN

Peynirin tuzunu çıkarmak için çeşme suyu ile yıkamak doğru değildir. Süt ile peyniri bir kapta beklettiğimizde peynirin damak tadınız bozmadan doğal bir şekilde tuzunun çıktığını göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal