Pençe Kilit Operasyonu bölgesine açılan taciz ateşinde Sözleşmeli Piyade Er Mehmet Meral şehit oldu

Pençe Kilit Operasyonu bölgesine açılan taciz ateşinde Sözleşmeli Piyade Er Mehmet Meral şehit oldu. Aynı operasyon bölgesinde önceki gün de 5 askerimiz şehit olmuştu.

26.05.2022-11:37 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-12:12)

Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit bölgesinde görevli 5 Mehmetçik, geçtiğimiz gün hain PKK'lılarla girdikleri çatışma sonucu şehit olmuştu. Tüm ülkeyi kahreden saldırı sonrası, aynı bölgeden bir acı haber daha bugün geldi.

Taciz ateşinde şehit düştü

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Kilit operasyon bölgesinde teröristlerin açtığı ateşte Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Meral şehit olduğunu duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bir üs bölgemize bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Meral şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.' açıklamalarında bulundu.

Yozgat Valisi Ziya Polat da sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda Yozgat'ın Sorgun ilçesi Nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Meral'in Pençe-Kilit Harekatında şehit düştüğünü belirtti. Polat, şehidin ailesine başsağlığı ve sabır diledi.


Siirt'te görevliymiş

Meral'in Siirt 3. Komando Tugayı emrinde görevli olduğu, günün ilk saatlerinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit olduğu öğrenildi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal