Pençe Harekatı Şehidinin vasiyeti yürekleri dağladı: Şehit olacağını hissetmişti

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın geride bıraktığı vasiyet mesajı duygulandırdı.

26.05.2022-10:01 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-10:32)

Özel bir haber ajansına konuşan şehit babası Niyazi Cankaya (48), "Oğlumla gurur duyuyorum. Vatan sağolsun. Oğlum sanki şehit düşeceğini hissetmiş. Okuldan arkadaşı Kaan'a şehit düşmeden önce mesaj göndermiş. Kaan da 'benim üzerimde kalmasın' diyerek mesajı bize gösterdi.

Çok duygulandık hüzünlendik. Bir hafta sonra değişim olacaktı. Daha sonra izne çıkıp İzmir'e gelecekti. 1 ay izni vardı. O sürede düğününü yapacaktık" dedi.

Şehit Cankaya'nın cenazesi bugün (Çarşamba) memleketi Simav Yeniköy Fatih Mahallesi'nde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.


İzmir'deki baba ocağına şehadet haberi ulaştı

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, önceki gün sabaha karşı saat 05.30 sıralarında, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın İzmir'deki baba ocağına şehadet haberi ulaştı.

Şehidin annesi Nazire Cankaya (47), nakliyecilik yapan babası Niyazi Cankaya (48) ve kardeşi Oğuzhan Cankaya'nın (21) yaşadığı, Bornova ilçesi Rafet Paşa Mahallesi'ndeki eve ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Nişanlı olduğu öğrenilen şehit Hüseyin Cankaya'nın cenazesi bugün (Çarşamba) memleketi Simav Yeniköy Fatih Mahallesi'nde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.


Şehit olacağını hissetmiş

Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın adeta şehit düşeceğini hissedermişçesine vasiyet bıraktığı öğrenildi. Çatışma bölgesinde görev yapan Hüseyin Cankaya'nın şehit düşmeden önce Kaan isimli arkadaşına, 'Şehit düşersem bu mesajı anne ve babama okut.

Ben o hainlerin gözünün içine bakacağım. Onların gereğini yapacağım. Anneciğim, babacığım sizleri çok seviyorum. Arkamdan ağlamayın, üzülmeyin" şeklinde mesaj attığı öğrenildi.


Acılı baba konuştu

Nakliyecilik yaparak geçimini sağlayan şehit babası Niyazi Cankaya (48) açıklamalarda bulundu. Acılı baba Cankaya, "Oğlumla gurur duyuyorum. Vatan sağolsun. Oğlum sanki şehit düşeceğini hissetmiş. Okuldan arkadaşı Kaan'a şehit düşmeden önce mesaj göndermiş.

Kaan da 'benim üzerimde kalmasın' diyerek mesajı bize gösterdi. Çok duygulandık hüzünlendik. Bir hafta sonra değişim olacaktı. Daha sonra izne çıkıp İzmir'e gelecekti. 1 ay izni vardı. O sürede düğününü yapacaktık. Şehit düşmeden bir gün önce görüntülü olarak konuştuk.

'oğlum sana sakal çok yakışmış' dedim. Oğlum da 'baba böyle beğendiysen senin için sakalımı kesmem. Sakallı olarak İzmir'e gelirim' dedi. Hasret giderecektik. Kısmet olmadı" diye konuştu. Şehit Cankaya'nın cenazesi Çarşamba günü memleketi Simav Yeniköy Fatih Mahallesi'nde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verildi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal