Tekirdağ sahilinde zehirli pusula denizanası görüldü! Ölüsüne veya dirisine dokunulmamalı!

Tekirdağ sahilinde görülen zehirli pusula denizanası alarmı verildi. Bölgede yaşayan vatandaşlar endişeliler. Uzmanlar ölü veya diri olarak hiçbir şekilde dokunulmaması gerektiği konusunda uyardı.

26.05.2022-09:30 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-13:08)

Marmara Denizi'nin Tekirdağ sahil kıyılarında görülen, pusula denizanaları (chrysaora hysoscella) o bölgede yaşayan vatandaşları endişelendiriyor. Pusula denizanaları zehirli canlılar olarak bilinmesi sebebiyle vatadaşlar arasında korku hakim. 

Vatandaşlarda korku uyandırdı

Pusula denizanalarının doğal yaşam alanları Akdeniz ve Ege Denizi olmasına rağmen iklim ekosisteminin bozulması ve denizin kirletilmesinden kaynaklı olarak zehirli canlılar Marmara Denizi'nde görülmeye başladı. Kırmızı, Kahverengi ve sarı renklerde olabilen, 1.5 metreyi bulan kollara sahip denizanaları bölgede yaşayan vatandaşlarda korku uyandırdı.

Vatandaşlarda korku uyandırdı

Uzmanlar uyarıyor

Uzmanların konuya ilişkin açıklamalarında altını çizdikleri en önemli detay ölü veya diri olarak asla bu denizanalarına dokunulmaması gerektiği. Olası bir durumda temas edilirse amonyak ve sirke ile dokunulan bölgeyi yıkamak ve en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesinin gerektiğini vurgulandı. Zehirli Pusula Denizanalarını yakından incelemeye alan Ayhan Erdem konuyla ilişkin açıklamalarında, “İlerde de var. 4-5 tane gördüm. Kıyıya doğru geliyorlar. Ondan sonra geri gidiyorlar. Biraz zehirliymiş herhalde denize girmeye korkuyoruz. Yakından bakıyoruz ama yaklaşıp ellersek tehlikeli, ellemesen bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal