Hüseyin Cankaya kimdir? Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya neden şehit oldu, kaç yaşındaydı?

Pençe Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı şehit haberini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamanın ardından Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya kimdir? Şehit Hüseyin Cankaya kimdir? Sorusu araştırılmaya başlandı. İşte şehit Hüseyin Cankaya hakkında merak edilenler…

24.05.2022-15:27 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-15:27) Hüseyin Cankaya kimdir? Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya neden şehit oldu, kaç yaşındaydı?

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Kilit Operasyonu bölgesinden gelen acı haberi duyurdu. Bölgede teröristlerle çıkan çatışmada 4 askerin yaralandığı, 3 askerin de şehit olduğu bilgisi paylaşıldı. Acı haberin ardından vatandaşlar, şehit askerlerin kimler olduğunu araştırmaya başladı. Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya kimdir? Sorusu da en çok yanıt aranan başlıklar arasında yer aldı. 

Milli Savunma Bakanlığı bir son dakika açıklaması paylaştı. Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde 3 Türk askerinin şehit olduğu ve 4 askerin de yaralandığı bilgisinin paylaşılmasının ardından vatandaşlar araştırmalara başladı. Açıklamanın ardından şehit askerlerden olan Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya kimdir? Nereli? Gibi sorular da gündeme geldi. 

MSB'den şehit açıklaması

Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya kimdir?

Türk askerlerinin Meluni Dağı kırsalında yürüttüğü Pençe Kilit Operasyonunda, teröristler ile çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Çıkan çatışmada Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya da şehit düştü. 

Kırsalda çıkan çatışmada 3 askerin şehit düşmesinin ardından bölgede havadan ve karadan operasyon başlatıldı. Acı haberin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün de aralarında bulunduğu heyet sınır hattına gitti.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal