Pazar ve Marketlerdeki Fiyat Uçurumu!

Sebze meyvede dikkat çeken fiyatlar son zamanlarda sık sık gündemde. Pazar ve market arasındaki fiyat farkı ise dikkat çekiyor.

30.09.2021-14:25 - (Son Güncelleme: 30.09.2021-15:52) Pazar ve Marketlerdeki Fiyat Uçurumu!

Zincir marketlerde uygulanan fahiş fiyatlar sık sık gündeme geliyor. Fahiş fiyat uygulayan tüm marketlere uyarıda bulunuldu. Marketlerde fiyat denetimi başlatıldı. Tüm bu önlemlere rağmen ise Pazar ve market arasındaki fiyat farkı ise dikkat çekiyor.

PAZARDA 4 LİRA MARKETTE İSE 13 LİRA

İhlas Haber Ajansı'nda (İHA) yer alan habere göre Pazarda ve marketlerde satılan sebze, meyve fiyatları arasındaki fark uçurum niteliğinde. Markette 13 lira olan domates, semt pazarlarında 4 liradan satılırken, aradaki 9 liralık fiyat farkı elmada 3 lira, salatalık ve pırasada 5, karnabaharda 8, armutta ise 6 lira olarak ortaya çıkıyor. Vatandaş ise ucuz sebze ve meyve için semt pazarlarını tercih ediyor. Vatandaşlar ise fiyatların bu kadar yüksek olmasından son derece şikayetçi.

SEMT PAZARLARINA TALEP VAR

Pazar esnafı Mustafa Çetinkaya konu ile ilgili açıklamada bulundu. Çetinkaya açıklamasında ‘Daha çok konserve sezonuna uygun sebzeler talep görüyor. Vatandaşımız marketten daha çok pazarı tercih ediyor. Semt pazarlarına talep var. Semt pazarlarındaki meyve ve sebzeler market fiyatlarından daha uygun. Domates, biber, patlıcan gibi ürünler daha çok satılıyor. Bugün salatalık 4 lira, domates 5 liradan satılıyor. Patlıcanın kilosu 4-5 lira civarında, biberlerin kilosu ise 6 liradan satılıyor’ ifadelerine yer verdi.

PAZAR VE MARKETLER ARASINDAKİ FİYAT FARKINA ÇÖZÜM BULUNMASI BEKLENİYOR

Bir başka pazar esnafı Mansur Dakak ise ‘ Vatandaşın semt pazarına daha çok geliyor. Ne kadar modern çağa girsek de insanlarımız semt pazarlarını daha çok tercih ediyor. Pazarlara günlük olarak mal geldiği için talep de buna göre artıyor diyebiliriz. Şu anda mevsimden kaynaklı olarak mandalina, nar gibi meyveler daha çok satılıyor. Mandalina 5 lira civarında satılıyor, elma ise kalitesine göre 5-6 liradan satıldığını söyleyebiliriz. Muz hızlı tüketilmesi gereken bir meyve. Muz pazarda 14-15 lira civarında satılıyor. Vatandaş genelde muzu semt pazarlarından almaya çalışıyor. Vatandaş daha çok mandalina, muz, nar, elma gibi meyveler alıyor’ dedi. Pazar ve marketlerdeki fiyat farkına ise çözüm üretilmesi bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal