Pastrıma yazı ne zaman gerçekleşecek? 2022 pastırma yazı nedir, hangi zamanlarda görülür?

Sonbahar mevsimi içerisinde gerçekleşen pastırma yazı ile ilgili araştırmalar son günlerde hız kazandı. Peki Pastrıma yazı ne zaman gerçekleşecek? 2022 pastırma yazı nedir, hangi zamanlarda görülür? Soruların yanıtı haberimizde...

22.09.2022-13:18 - (Son Güncelleme: 22.09.2022-13:18) Pastrıma yazı ne zaman gerçekleşecek? 2022 pastırma yazı nedir, hangi zamanlarda görülür?

Yaz mevsiminin sona ermesiyle beraber sonbahara girilmesi sebebiyle vatandaşlar bu mevsim içerisinde gerçekleştiği bilinen pastırma yazı hakkındaki araştırmalarına hız kazandırdı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinden farklı olduğu zamanlar için kullanılan pastırma yazının ne zaman gerçekleştiğini öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Pastrıma yazı ne zaman gerçekleşecek? 2022 pastırma yazı nedir, hangi zamanlarda görülür? 

Pastrıma yazı ne zaman gerçekleşecek? 

Pastırma yazı her sene sonbahar mevsiminde, Ekim veya Kasım ayları içerisinde gerçekleşir. Pastırma yazı birkaç gün veya bir hafta kadar devam edebilir.

Pastırma sıcakları

2022 pastırma yazı nedir, hangi zamanlarda görülür? 

Pastırmanın bu dönemde hazırlanması sebebiyle bu isim verilmiştir. Pastırma, gece ve gündüz sıcaklıklarının birbirine yakın olması sebebiyle bu dönemde ideal şekilde kuruyabilir. Almanya'da "kocakarı yazı", İsveç'te "Azize Birgitta yazı", Amerika Birleşik Devletleri'nde "Yerli yazı" (Indian summer) gibi adlar alır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal