Ben Bu Cihana Sığmazsam Cezayir kimdir? Oktay Kaynarca kim, nereli ve kaç yaşında? Oktay Kaynarca hayatı ve biyografisi

ATV’nin dikkat çeken dizilerinden Ben Bu Cihana Sığmazsam’ın başrol karakterlerinden Cezayir’i canlandıran tecrübeli oyuncu Oktay Kaynarca’nın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Peki Ben Bu Cihana Sığmazsam Cezayir kimdir? Oktay Kaynarca kim, nereli ve kaç yaşında? Oktay Kaynarca hayatı ve biyografisi haberimizde...

20.09.2022-16:37 - (Son Güncelleme: 20.09.2022-16:37)

Yönetmenliğini Onur Tan’ın, senaristliğini ise  Yusuf Reha Alp, Mahinur Ergun ve Ali Can Yaraş’ın üstlendiği Ben Bu Cihana Sığmazsam dizisinin oyuncu kadrosu, dizi severlerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Dizinin önemli karakterlerinden Cezayir’e hayat veren başarılı oyuncu Oktay Kaynarca’nın hayatı ve kariyeri, izleyenlerin internet üzerinden araştırdığı konular arasında yer aldı. Peki Ben Bu Cihana Sığmazsam Cezayir kimdir? Oktay Kaynarca kim, nereli ve kaç yaşında?

Oktay Kaynarca kim, nereli ve kaç yaşında?

Oktay Kaynarca, 27 Ocak 1965 tarihinde Malatya’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bölümünden mezun olarak eğitim hayatını tamamlayan Kaynarca, oyunculuk kariyerine tiyatro oyunlarıyla başladı. 

Oktay Kaynarca

TRT ekranlarında yayınlanan 1989 yapımı Gençlik dizisinde dikkatleri üzerine çeken Oktay Kaynarca, özellikle Kurtlar Vadisi’nde canlandırdığı Süleyman Çakır karakteriyle büyük bir hayran kitlesil kazandı. 2008 yılında yayına giren Adanalı dizisinde "Adanalı Yavuz" rolünü, 2011 yılında yayına giren Nuri dizisinde Nuri karakterini oynayan Kaynarca, 2015 yılında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde de yer aldı.

1990-1997 yılları arasında yarışma sunuculuğu da yapan 57 yaşındaki oyuncu, 1994 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü ile MGD 22. Altın Objektif Ödülleri ve Radyo Televizyon gazetecileri Derneği Medya Oscarları Ödülleri’nde oyunculuk alanlarındaki ödüllerin sahibi oldu.

2002 yılında Özgü Namal ile evlenen Oktay Kaynarca, 2008 yılında Namal ile yollarını ayırdı. 2012 yılında Melek Angun ile ikinci evliliğini yapan başarılı oyuncu 2013 yılında Angun’dan boşandı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal