Paşinyan Tarihi Mağlubiyetin Faturasını Putin'e Kesti

Dağlık Karabağ savaşında Azerbaycan ordusunun bozguna uğrattığı Ermenistan, mağlubiyetin suçlusu olarak Rusya'yı işaret etti. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Rus yapımı elektronik harp sistemleri çalışmadı. Bu yüzden ordumuz hedef haline geldi'' ifadesini kullandı.

13.12.2020-17:41 - (Son Güncelleme: 13.12.2020-17:56) Paşinyan Tarihi Mağlubiyetin Faturasını Putin'e Kesti

Dağlık Karabağ'da mağlup olan Ermenistan'ın Başbakanı Paşiyan, Rusya'ya kin kustu. Azerbaycan'a karşı Dağlık Karabağ savaşında elde ettiği ağır yenilgiden Rusya'yı sorumlu bulan Ermeni lider Paşinyan, ülkesinin güçlerinin elinde olan Rus yapımı silah ile düzeneklerin savaşta başarılı olmadığını dile getirdi.

Nikol Paşinyan, radyodaki açıklamasında, Rus "Repelent-1" uçaksavar düzenlerinin Azerbaycan adına kolay hedef olduğunu ifade ederek, "Ermenistan'ın Karabağ üzerindeki hava sahasını korumak için kullandığı Rus yapımı elektronik harp sistemleri çalışmadı. Bu yüzden ordumuz hedef haline geldi" diye konuştu.

Arabi21'de verilen habere göre; Ermenistan ordusunun Dağlık Karabağ bölgesinde oldukça ağır kayıpları olduğunu açıklayan Nikol  Paşinyan, "Ateşkes ve Barış anlaşmasını kabul etmeseydik, bu savaşın sonuçları bizim için daha ağır olacaktı" ifadesini kullandı.

Moskova idaresine de sitem eden Nikol Paşinyan, savaş esnasında Rusya'dan gereken desteği bulamadığını dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal