Parmak Emme Çocuklarda Buna Sebep Oluyor!

Çocukların bebeklik dönemlerinde sıklıkla yaptıkları bir alışkanlık haline gelen parmak emme alışkanlığı bakın çocuklarda neye sebep oluyor?

03.12.2019-13:02 - (Son Güncelleme: 03.12.2019-12:41)

Çocukların bebeklik dönmelerin de meydana gelen parmak emme alışkanlığının bir sonucu olarak diş çapraşıklıkları görülüyor.Bunun sonucunda neler yaşanıyor?

PARMAK EMME ÇAPRAŞIKLIĞA SEBEP OLUYOR

Parmak emme alışkanlığı bir zaman sonra dişlerde çapraşıklıkların olmasına, ilerleyen zamanda da konuşma bozukluklarının gelişmesine sebep oluyor. Diş çapraşıklığının şiddetini ise parmak emme süresinin uzunluğu belirliyor. Parmak emme alışkanlığı erken yaşlarda terk edilmediğinde, dişlerin yanı sıra çene kemiklerini ve ağız yapısını da etkiliyor.

Bu davranış, üst ve alt dişlerde açıklık yaratırken, alışkanlığın geceleri devam etmesi de üst çenede darlığa, üst ön dişlerin alt ön dişleri yeterince örtmemesi gibi durumlara ve alt çenede V şeklinde kavisin oluşmasına neden olabiliyor. Tüm bu değişiklikler, alt ve üst çenenin uyumsuz kapanmasını sağlarken, çiğneme problemlerine, çenede ya da yanaklarda ağrıya veya ağızdan nefes alma gibi sorunlara yol açabiliyor. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal