Paris SG forması giyen yıldız dolandırıcılık suçuyla yargılanacak!

Paris Saint Germain'in yıldız futbolcusu Neymar ve eski başkanları Sandro Rosell ve Josep Maria Bartomeu ile birlikte yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya.

28.07.2022-10:34 - (Son Güncelleme: 28.07.2022-10:34) Paris SG forması giyen yıldız dolandırıcılık suçuyla yargılanacak!

Sanstos'tan Barcelona'ya transferi ile ilgili dolandırıcılık iddiasıyla yargılanacak. İspanyol kulübün eski başkanlarından ikisi Sandro Rosell ve Josep Maria Baromeu'nun da Katalonya savcılığı tarafından suçlandığı bildirildi. Brazilyalı yatırım grubu olan DIS, yıldız futbolcunun 2022 Dünya Kupası'nın Katar'da başlamadan 4 hafta önce 17 Ekim'de yargılanacağını doğruladı.

Brezilyalı futbolcu neden dolandırıcılıkla suçlanıyor?

Barcelona, 2013'ün Temmuz ayında Neymar'ı, Santos'tan transfer ettiğini ve 17.1 milyon euro bonservis bedeli ödediğini açıkladı. Fakat Santos'ta geçirdiği zaman boyunca Neymar'ın haklarının yüzde 40'ına sahip olan DIS, anlaşmada çok daha fazla paranın yer aldığını düşünüyordu. 

2015 yılında ilk şikayetini gerçekleştirmişti

Barcelona, Santos'un üç genç yıldızı Victor Andrade, Gabriel Barbosa ve Giva'nın imtiyazlı hakları için 7.9 milyon avro ve Neymar ve ailesine ait olan N&N'ye 40 milyon avro daha ödemişti. DIS, anlaşmadan çok daha fazla para kazanması gerektiğini iddia etti ve 2015 yılında ilk şikayetini yaparak soruşturma başlattı.


2 yıl hapis isteniyor!

Savcılık; Neymar için iki yıl hapis, eski başkan Rosell için 10 milyon avro para cezası ve beş yıl hapis cezası istiyor. Barcelona ayrıca 8.4 milyon euro para cezasına çarptırıldı. 

İlk dava değil 

Barcelona ve Neymar'ın yasal durumu birkaç yıldır devam etmekte. Bu, transfer çevresinde ikinci gerçekleşecek olan süreç olacak. İlk olarak 2014 yılında Madrid savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Rosell, kısa süre sonra başkanlık görevinden istifa etmiş ve daha sonra Barcelona'nın transferi tamamlamak için gerçekten daha fazla ödeme yaptığı doğrulandı. Transfer aslında onlara 86.2 milyon avroya mal oldu ve söz konusu paranın yaklaşık 40 milyon avrosu Neymar'ın ailesine gitti.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal