Pandora’dan FETÖ Çıktı!

Tüm dünyada siyaset camiasını sarsan Pandora belgelerinden FETÖ üyeleri de çıktı.

06.10.2021-09:43 - (Son Güncelleme: 06.10.2021-13:46) Pandora’dan FETÖ Çıktı!

Dünyada sansasyon yaratan belgelerin birinde de FETÖ iltisaklı bir isim çıktı, FETÖ davasından ceza evinde bulunan ve eski AK Parti Millet Vekili olan İlhan İşbilen’in eşi Nebahat Evyap da pandora belgeleri büyük miktarda para aktaran isimlerden biri olarak bu belgelerdeki yerini almış oldu.

TÜM DÜNYADA SİYASET CAMİASINI SARSAN PANDORA BELGELERİ

Pandora belgelerini merceğine alan ve detaylı inceleme yapan Alman yayın kuruluşu DW Türkçe’nin haberine göre Nebahat Evyap 110 milyon doları yurt dışına kaçırmış. DW yaptığı incelemede bu paranın yurt dışına nasıl kaçırldığını da ortaya koymuş oldular.

TÜRKİYE'YE DÖVİZ OPERASYONUNDA FETÖ ÜYELERİNİN GÖREVİYDİ

17-25 Aralık sonrasında Türkiye’ye çekilen ekonomik operasyonlarda aktif rol alan FETÖ üyeleri milyonlarca doları yurt dışına kaçırmayı başarmıştı. Birkaç yıl içerisinde milyonlarca doların Türkiye’den yurt dışına kaçırılmasıyla TL, Dolar karşısında hızlı bir düşüş yaşamaya başlamış ve bugünkü değerine gelmişti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yurt dışına çıkartılan paralara önlem almaya çalışsa da gayri resmi yollarla yurt dışına kaçırılan paralarla Türkiye’nin yurt içi döviz rezervi hızlı bir şekilde düşmüştü. Alınan önlemlerde geçtiğimiz bir yıl içerisinde rezervlerin tekrar eski konumuna gelmesi ve Ekonomideki hızlı toparlanma ise bu operasyonların kısa vadeli etkiler yaratsa da uzun vadede etki etmediğini Türkiye ekonomisinin sapa sağlam ayakta durduğunu gösterir nitelikte.

PANDORA BELGELERİNDE YURT DIŞINA PARANIN NASIL KAÇIRILDIĞI BELLİ OLDU

Nebahat Evyap, hesaplarına tedbir konulacağının haberini alınca hesabında bulunan parayı Türkiye’den çıkartıp Britanya Virjin Adalarına aktarmış. Offshore danışmanlık firmasından da destek alarak operasyonu gerçekleştiren Nebahat Evyap, yurt dışında firma kurarak kurduğu bu firmaya sermaye olarak parasını aktarmış. Evyap Holding’in eski hissedarı olan ve yöneticisi olan Nebahat Evyap’ın offshore şirketin gerçek sahibi olduğu ancak şirkete bir vekil hissedar atayarak bu gerçeği de gizlemeyi başardığı ortaya çıktı. FETÖ üyelerinin bu yöntemle milyonlarca doları yurt dışına çıkardığı ve o dönem gerçekleştirilen döviz operasyonlarında aktif rol aldığı tahmin ediliyor. Ortaya çıkan bu belgelerin Türkiye’de bir dava konusu olup olmayacağı ise merak konusu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal