Boğaziçi Üniversitesi'nde Gerçekleşen Olayla İlgili Gözaltılar Gerçekleşti

Boğaziçi Üniversitesine atanan rektör Prof. Dr. Melih Bulu’nun görevden alınmasının ardından üniversiteye yeni rektör olarak atanan Prof. Dr. Naci İnci'ye de Boğaziçi öğrencileri protesto başlattı. Protesto ile ilgili bugün gözaltı kararı geldi.

06.10.2021-09:32 - (Son Güncelleme: 06.10.2021-10:12) Boğaziçi Üniversitesi'nde Gerçekleşen Olayla İlgili Gözaltılar Gerçekleşti

İstanbul Valiliği, dün Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşen olayla ilgili gözaltların olduğunu açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci’nin rektörlük binasından aracına binmek üzere çıktığı sırada üniversite öğrencileri makam aracının önünü kesmişti. Protesto düzenleyen öğrencilerden biri makam aracının üstüne çıkarak rektör Naci İnci’ye tacizlerde bulunmuştu. Dün çıkan bu olayların ardından İstanbul Valiliği olaya karşına 10 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında rektör Naci İnci’nin makam arabasına çıkan o öğrencide var. 

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 10 İSİM GÖZALTINDA 

Boğaziçi Üniversitesi’nde dün gerçekleşen olayla ilgili Valilikten açıklama geldi. Valiliğin yaptığı açıklamada, "04.10.2021 Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık (60) kişilik grup; sloganlar atarak, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının önünü keserek ilerlemesini engellemiş ve bir şahıs da aracın üzerine çıkmıştır. Konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda; makam aracının üzerine çıkan kişinin de aralarında bulunduğu (7) şahıs ile görevli personele mukavemette bulunan (3) şahıs olmak üzere toplam (10) şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla gözaltı işlemi uygulanmıştır. Soruşturma devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal