Pancarın Başrol Olduğu Tarifler

Faydaları ile sağlığımıza olumlu etkileri olan pancarı lezzetli tarifler ile buluşturduk. İşte pancarın başrol olduğu sağlıklı tarifler…

23.11.2021-13:21 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-13:21)

Pek çok çeşidi olan pancarın, kırmızı olanını yemeklerde ve salatalarda sıklıkla kullanırız. Tam bir sonbahar sebzesi olan pancarın yağ oranı oldukça düşüktür.  Doğal şeker içeren pancarın oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Doğal şeker içermesi vücut için saf karbonhidrat anlamına gelmektedir bu nedenle de kolay sindirilebilir bir sebzedir. Pancar kabızlığa ve sindirim problemlerine iyi gelmektedir. Yüksek demir içeren pancar vitamin ve mineral açısından da zengindir.  Pancarın en faydalı olduğu konu ise karaciğer sağlını korumasıdır. Pancarın karaciğer yağlanmasını engellediğine dair araştırmalar bulunmaktadır. 

Faydaları ile sağlığımıza olumlu etkileri olan pancarı lezzetli tarifler ile buluşturduk. Sizin için derlemiş olduğumuz tarifleri hazırlayarak sağlıklı bir yaşamı tercih edebilirsiniz. İşte pancarın başrol olduğu sağlıklı tarifler…

PANCAR ÇORBASI TARİFİ

Pancar çorbası için gerekli olan malzemeler:

- 1 çorba kaşığı zeytinyağı

- 1 çorba kaşığı kimyon

- 1 orta boy soğan

- 1 pırasa

- Tuz

- Karabiber

- Yarım pancar

- 1 bardak yoğurt

- Taze dereotu

PANCAR ÇORBASI NASIL YAPILIR?


İlk olarak tencerenin içine zeytinyağı ve kimyonu eklenir ardından 1 dakika kadar pişirilir sonrasında küp küp doğranmış pırasa ve soğanı ilave edin. Sonrasında tuz ve karabiber serpin. Soğanlar pembeleşinceye dek 5 dakika pişirin sonrasında pancarı buharlı bir tencerede haşlamaya başlayın. Ardından da kabuklarını soyup doğrayın. Pancarı pırasa ve soğanların üzerine ilave edin. İstenilen kıvama kadar su ekleyip karıştırın sonrasında soğumaya bırakın sonrasında tüm karışımı karıştırıcı yardımı ile püre haline getirin. Çorbanız kıvam alınca içerisine yoğurt ilave edin ardından karıştırmayı sürdürün ve karıştırmaya devam edin. Çorbayı ocağa alarak ısıtın, yoğunluğuna göre de su ilave edin. Çorbanızı kâselere alın ardından üzerine dereotu ekleyip bir miktar yoğurdu çırpıcı yardımı ile krema kıvamına getirin. Sonrasında da çorbayı servis ederken üzerine dökün.

FIRINDA PANCAR TARİFİ

Fırında pancar için gerekli olan malzemeler:

- 3 adet orta boy pancar

- 2 ila 3 diş sarımsak

- 1 adet orta boy kuru soğan

- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

- Zeytinyağı

- Tuz

FIRINDA PANCAR NASIL YAPILIR?


Öncelikle pancarları tencereye alıp haşlayın. Pancar yumuşadıktan sonra tencereden alarak soyun. Sonrasında pancarları ve soğanları halka şeklinde dilimleyin. Derin bir borcama pancarları ve soğanları ekleyin üzerine de yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ekleyin. 3 diş kadar sarımsağı küçük küçük keserek borcama katın. Bu aşamada üzüm sirkesini gezdirin ve istediğiniz miktarda tuzu serpiştirin. Sonrasında 180 derecelik fırına koyarak üzeri kızarana dek 10 dakika kadar pişirin. İstediğiniz baharatlar ile birlikte servis edin.

PANCAR SALATASI

Pancar salatası için gerekli olan malzemeler:

- 1 orta boy pancar

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz

- Karabiber

- 4 arpacık soğanı

- 2 portakal

- 2 yemek kaşığı balzamik sirke

- Çeyrek çay kaşığı şeker

- Yarım çay kaşığı hardal

- Karışık yeşillik

- 2 ila 3 yemek kaşığı tuzlanmış ayçiçeği çekirdeği

PANCAR SALATASI NASIL YAPILIR?


İlk olarak fırını 200 dereceye ayarlayın pancarları dilimleyerek alüminyum folyonun içine yerleştirin. Üzerine 2 ila 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı döküp tuz ve karabiberi serpiştirin. Alüminyum folyoyu kapatarak sarın. Fırında 1 saat kadar, pancarlar yumuşayana kadar pişirmeyi sürdürün. Bu arada arpacık soğanlarını da alüminyum folyoya sararak üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirin. Pancarı çıkarmanıza 15 dakika kadar bir süre kaldığında ise soğanları fırına koyarak 15 dakika kadar pişirin. Pancarlar pişince bir peçete yardımı ile pancarın kabuklarını temizleyin. Derin bir karıştırma kabının içerisine soğanları ve pancarı ekleyin ve ince dilimlediğiniz portakal parçalarını ilave edin. Şimdiyse yeşillikleri ilave edebilirsiniz. Bir kâsede hardal, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber, tuz, balzamik sirke ve şekeri harmanlayın. Bu sosu tüm salataya yedirin ve iyice karıştırarak üzerine ay çekirdeği serpin. Salatanız servise hazır.

PANCARLI HUMUS TARİFİ

Pancarlı humus için gerekli olan malzemeler:

- 2 su bardağı haşlanmış nohut

- 5 kaşık zeytinyağı

- 3 diş sarımsak

- 1 adet pancar

- 1 adet limonun suyu

- 5 çay kaşığı tuz

- Yarım çay kaşığı kimyon

- Yarım çay kaşığı karabiber

- 1,5 yemek kaşığı su

PANCARLI HUMUS NASIL YAPILIR?


Pancarların kabuklarını soymadan haşlayın yumuşayınca da sıcak sudan alarak buzlu suya koyun. Pancarların bir süre soğumasını bekledikten sonra mutfak robotunda pancarları dilimleyin. Baharatları ve diğer tüm malzemeleri üzerine ilave edin. Bütün malzemeleri püre haline getirerek homojen bir kıvama kadar çırpmaya devam edin. Tabağa aldığınız humusun üzerine zeytinyağı gezdirin. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal