Panama Gezi Rehberi

Balık, ağaç, kelebek, anlamına gelen, Orta Amerika'nın en zengin ve en nüfuslu ülkesi olan Panama'nın başkenti, Panama City'dir. Karayip Denizi ve Kuzey Büyük Okyanus kıyısında yer alan Panama, tipik bir tropikal iklim ülkesidir.

08.07.2020-12:20 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-12:19) Panama Gezi Rehberi

Çok sert yağışları ve çok sıcak ve nemli havaları görebilen Panama'da yapılması gerekenleri şekilde sıralayabilirsiniz.

1.Festivallere Katılmak 

1.1. El Desfile de Navidad Festivalleri 

Bu Festival Panama’nın en görkemli ve en büyük Festivali’dir. Her Aralık’ın 25'inde gerçekleşen büyük kortej ile halk, geleneksel kıyafetlerinin giyer ve korteje katılır. Bu defa renkler, Panama’ya ait olan renklerdir. İnsanlar, kortej ve renkli kıyafetleri eşliğinde şehir merkezine yürür ve şehrin merkezinde toplanıp büyük bir Noel ağacı kurarak şehri aydınlatırlar. Şehir merkezinde toplandıktan sonra hem ilahiler söylerler hem de müzisyenler ve dansçılar eşliğinde dans ederek şehri hareketlendirirler. 

1.2. Aylara göre Kutlanan Festivaller

ocak-şubat ve Nisan aylarında ayrı ayrı kutlanan ve farklı özelliklere sahip olan festivaller vardır. Bu festivaller Başkent Panama City de gerçekleşir. Ocak ayında gerçekleşen Festival Caz Festivali Şubat ayında kutlanan Karnaval nisan ayında Boquete'de  kutlanan ise Orkide ve La Villa de Los Santos kentinde kutlanan Feria International del Azuero karnaval ve festivalleridir. Aynı zamanda Haziran ve Eylül aylarında kutlanan festivaller de şu şekildedir: Eylül ayında Ulusalararası Deniz Festivali, Haziran ayında ise Corpus Christi Karnavalı..

2. Panama'da Gezilmesi Gereken Turistik Yerler 

“Doğadan vazgeçemiyorum,” diyen insanlar için Çiçekler Vadisi olarak bilinen Boquete, tam sizler için diyebiliriz. Bu bölge tam olarak bir kasaba bölgesidir ve doğa gezileri düzenlenen turlarla gezi kolaylaştırılmıştır. Dağ ve vadilerden oluşan bu kentten Pasifik ve Atlantik Okyanusu'nu izlemek istiyorsanız, Baru yanardağına doğru dağ bölgesinde tırmanış yapabilirsiniz. Dağ sporcuları için oldukça gözde bir mekan olan Panama Baru Yanardağı tepe görüntüsü sizleri manzaraya hayran bırakacak güçtedir. Eğer, “Küçük adacıkları ziyaret etmek istiyorum,” diyorsanız İnci Adaları ve aynı zamanda Cennet Adaları'nı yine bu kentte ziyaret edebilirsiniz. Doğa sporları ile ilgilenen dağ tırmanışları ve Trekking yapan insanlar için oldukça sık tercih edilen bir yer haline gelen Panama, Colon ve Darian Gap bölgelerinde keyifle spor yapabilmeniz için sizi beklemektedir.

3. Panama'da Tadılması Gereken Lezzetler 

Panama, karışık etnik yapısında mutfağına da yansımıştır. İspanyol, Amerikan ve aynı zamanda Afrikan kültürleri ile bezenmiş mutfağı birçok lezzeti içinde bulundurmaktadır. Panama, bir tropikal iklim ülkesi olduğu için belli başlı meyve ve bitkileri yetiştirebilme özelliğine sahiptir. Burada yetiştirilen birçok tropikal bitki, egzotik sosları Panama, sofrasına sunmuştur. Burada en çok kullanılan ürünleri şu şekilde sıralayabiliriz: Mısır, pirinç, buğday unu, yabani muz, yuca, dana, tavuk ve balık eti… Egzotik meyveler ve bu tür gıdaların aynı sofrada buluşması ile bol lezzetli bir yemek kültürü oluşmaktadır. Eğer Panama kültürüne ait olan yemekleri yemek istiyorsanız, et ürünlerinin yanında servis edilen az pişmiş sebzeler ve mezeleri denemekten de çekinmeyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal