Nikaragua Gezi Rehberi

Sıcak ve nemli iklime sahip bir ülke olan Nikaragua, Karayip Denizi etrafında bulunan ülkelerden biri olma özelliği taşımaktadır. Büyük Okyanus'a kıyısı olan Nikaragua, Orta Amerika'nın en büyük ülkesidir.

08.07.2020-12:07 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-12:05) Nikaragua Gezi Rehberi

Nikaragua'da yapılması gerekenleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

1.Festivallere Katılmak 

Nikaragua'da birçok ülkeye nazaran festivaller ve karnavallar çok az sayıda yapılmaktadır ancak bir yapılan festival ve karnavallar da gösterişe, görkeme, sunuma değer verilmektedir. Ülkenin ilk festivali olarak kutlanan 19-20 Ocak Festivalleri San Sebastian Festivali adı altında kutlanmakta ve bu festival bir dil Festivali olma özelliği taşımaktadır. Yerel kıyafetlerin giyilip özel kostümler de ve özel danslarla kullanılan bir diğer festival türü de Yengeç Çorbası Festivali’dir. Bu Festival, Nikaragua'da bulunan adada, ağustos ayında birçok insan ile birlikte meydanda kutlanmaktadır. Ekim ayının son pazar gününe sığdırmaya çalıştıkları festival Cadılar Bayramı’nı anmak adına yapılan bir festivaldir. Bu festivalde Fiesta del Toro Venado Festivali olarak anılmaktadır. 

2.Nikaragua'da Görmemiz Gereken Yerler

2.1. The Masaya Volcano National Park'ı Ziyaret Etmek 

Nikaragua'nın 5 turistik parkından biri olan bu park, ülkenin ilki olma özelliğini korumaktadır. Birçok kaldera ve kriter yapısından oluşan bu Parp, fantastik bir havayı oluşturmakta ve maceraperestleri buraya sürüklemektedir.

2.2. Eski Kathedral Olarak Anılan Old Cathedral of Managua'yı Ziyaret Etmek 

Bu kathedral in turistler tarafından ilgi görmesinin en büyük sebeb,i birçok hasar, deprem ve doğal afete rağmen ayakta durabilen parçaları ve kalıntılarıdır. Bu parçalar ve kalıntılar sayesinde birçok bilim adamları merak ile bu bölgeyi keşif için gelmişlerdir.

2.3 Chocoyero El Brujo Natural Reserve'i Ziyaret Etmek 

Bu bölgenin en belirgin özelliği tamamen doğal koşullarla oluşması ve doğallığını koruyor olmasıdır. Çok büyük bir arazi üzerinde bulunan bu bölge doğa severler için uğrak mekan halindedir. 

2.4. Leon'u Ziyaret Etmek 

Nikaragua şehrinin mimari yapısını içinde bulunduran Leon Bölgesi, Orta Amerika'da bulunmakta ve birçok farklı yapıtı içinde bulundurarak Orta Amerika'nın en turistik mekanı olarak anılmaktadır. 

2.5. Corn Island'ı Ziyaret Etmek 

Doğallığın bir diğer adresi bu şehirde Corn Island'tır. Yöresel yemekler de balık çeşitlerinin bir arada sofrada bulunduğu Corn Island’ta, aynı zamanda spor faaliyetleri birçok deniz aktivitesi bulunmaktadır. Turizmin gözde mekanlarından biri olan Corn Island'ı gelip burada balık tutmadan gitmeyin. 

Denenmesi Gereken Nikaragua Yemek Türleri 

Bu ülke yanardağları ile volkanları, ovaları ile aynı zamanda turistik mekanları ve denizleri ile yemek kültüründe de otantik bir ortam yaratmıştır. Egzotik meyveler ve deniz ürünlerinin bir arada bulunduğu bu kült yemek anlayışında meşhur olan yemek çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz: pirinç ve fasulyeden oluşan Gallo Pinto; Mısır hamuru, et, patates dilimleri ve nane sapından yapılmış olan Nacatamales, ülkenin neredeyse her sokağının arasında bulunabilecek özelliğe sahip peynir arpacıklarından yapılan Quesillos… Nikaragua ülkesine geldikten sonra burada bulunan parkları, müzeleri ve şehir arasında bulunan heykelleri gezdikten sonra bu tür yemekleri tatmadan gitmeyiniz.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal