Nauru Cumhuriyeti Gezilecek Görülecek Yerler

Güney Pasifik’te yer alan önceleri ise Pleasant Adası olarak bilinen Nauru Cumhuriyeti Mikronezya Adalar grubunda yer almaktadır. En yakın komşusu ise 300km doğusunda bulunan Kiribati Banaba Adasıdır. Ayrıca bu ada yaklaşık 21km ‘lik yüz ölçümü ile de dünyanın en küçük Cumhuriyeti’dir.

08.07.2020-12:05 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-12:02) Nauru Cumhuriyeti Gezilecek Görülecek Yerler

9378 kişilik bir nüfusa sahip Pleasant Adası olarak bilinen Nauru Cumhuriyeti, Vatikan’dan sonra dünyanın en küçük 2. ülkesidir. Bunlara ek olarak ise Birleşmiş Milletlere, İngiliz Milletler Birliğine ve de Pasifik Adalar Forumuna üyedir. Nauru ayrıca 19. Yüzyılın sonlarına doğru Almanya’nın sömürgesi olmuş ve de 1 Dünya savaşından sonra Avusturalya, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık mandası altına girmiştir. 2. Dünya savaşında ise Japonların işgallerine uğrayan ada 1968 yılında bağımsızlığı tamamen ilan etmiştir. Hindistan cevizi üretimi ve madencilik ise adanın bitki örtüsüne ciddi manada zararlar vermiş. Adaya bakıldığında ise yerel bir memeli türü yoktur hayvanlardan. Sadece böcek türleri, yengeçler ve de kuş türleri bulunmaktadır. Denizdeki mercan çeşitliliği ise gelen turistler için muhteşem bir yere sahiptir. Ve dalış sporlarını da fazlasıyla arttırmıştır. Nauru Cumhuriyeti gezilecek görülecek yerler yazımızda sizin için görmeniz gereken beş ada araştırdık işte;

Nauru’da Göreceğini Beş Yer

North Island Volcanic Plateau

Volkanlar, lav platoları, ve de krater göllerinden oluşan bu yeri mutlaka gidip ziyaret etmelisiniz. Kesinlikle muhteşem bir doğaya sahip bu yer yaklaşık olarak 100-130 kilometre genişliğinde bir platodur. Eğer doğayı keşfetmeyi sevenlerdenseniz burası tam size göre olacak.

Buadaa Lagon

Ismini içinde bulunduğu Buadaa yerleşiminden almaktadır burası. Çevresini saran yemyeşil bitki örtüsü ile de doğada muhteşem bir uyum oluşturan Buadaa Lagoon denizdeki sular, deniz okyanusu ya da başka nehirlerin suları ile karışmamaktadır aynı zamanda. Göl çevresinin ise muhteşem atmosferi yürüyüş yaparak doğasını keşfetmeniz için oldukça elverişli yerlerden birisi kesinlikle. Nauru Cumhuriyeti gezilecek görülecek yerler yazımıza devam ediyoruz...

Anibare Bay

Anibare bölgesinde yer alan ve oldukça büyük olan bu koy adanın doğu bölümünde yer almaktadır. Yaklaşık olarak iki kilometre olan Anibare Plajına’da ev sahipliği yapmaktadır aynı zamanda. Nauru’nun altında bulunan volkanik çöküntülerden meydana gelmiştir aynı zamanda.

Command Ridge

Command Ridge 65 metrelik yüksekliği ile Nauru’nun en yüksek noktalarından biridir. Ülkenin Japonlar tarafından işgallerde olduğu 1940’lı yıllarda ise askerler tarafından gözetleme noktası olarak da kullanılmıştır en yüksek tepe olduğu için. Günümüzde ise yerli yabancı birçok turist çeken muhteşem doğasıyla sizi adeta büyüleyen bir yer olmakla beraber aynı zamanda hala savaş döneminden kalıntılara rastlamanız mümkün olacaktır gittiğinizde.

Moqua Well ve Moqua Caves

Özellikle de İkinci Dünya savaşı sırasında adadaki tatlı su yeraltı kaynaklarının en çok kullanıldığı yer olmuştur burası. İçinde bulunan yer altı mağaraları ve yer altı gölü ile kesinlikle görülmeye değer yerlerden. Derinliği ise 2ile 5 metre arasında değişen bu yer ise 2001 yılında ölümlü bir kazanın meydana gelmesi ile gölün çevresi çitlerle çevrildi ve korumaya alındı. Nauru cumhuriyeti gezilecek görülecek yerler denildiğinde buralara mutlaka uğramadan dönmeyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal