Özkan Baltacı: ‘Bu Aralar Özellikle 5 Litrelik Su Matarasıyla Çalışıyorum’

Milli çekiççi Özkan Baltacı, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın coronavirüs salgını sebebiyle gelecek seneye alınmasına üzüldüğünü fakat bunun madalya kazanmak için fırsat olabileceğini belirtti.

23.04.2020-16:06 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-16:01) Özkan Baltacı: ‘Bu Aralar Özellikle 5 Litrelik Su Matarasıyla Çalışıyorum’

Milli atlet Özkan Baltacı, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle olimpiyatların 2021 senesine alınması ve evde geçirdiği zamana dair açıklamalar yaptı. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın ileri bir tarihe alınmasının madalya kazanmak için fırsat olabileceğinin altını çizen Özkan, "Ertelenme kararını ilk duyduğumda doğrusu üzüldüm. Çünkü ben 2016 Rio Olimpiyatları’nı kaçırmış, olimpiyat hayali olan bir sporcuydum ve bu sene için kota almıştım. Çok ciddi hazırlıklar yapmıştım. Sağlık olsun. Moralimi bozmuyorum. Çünkü bu madalya almak için bir fırsat olabilir." şeklinde konuştu.

‘BU ARALAR ÖZELLİKLE 5 LİTRELİK SU MATARASIYLA ÇALIŞIYORUM’

Özkan, İzmir’deki evinde idmanlarına kesintisiz devam ettiğini ifade ederek, "Haftanın 3 günü dışarıda büyük sahada, 4 günü evimin bahçesinde çalışıyorum. Bahçedeyken elime ne geçtiyse onunla çalışıyorum. Bu bazen bir ağırlık oluyor, bazen bir su matarası. Bu aralar özellikle 5 litrelik su matarasıyla çalışıyorum. Daha güvenli çünkü. Orijinal çekiçle çalışmam tehlikeli olabilir. Allah korusun, elimden kaçırmam durumunda çevre bina ve insanlara zarar verebilir." şeklinde konuştu.

Ailesinin en büyük yardımcısı olduğunu açıklayan Özkan, "Bu süreçte ailemle vakit geçiriyorum. Ruhen iyiyim, moralim de gayet yüksek. Ev içinde de düzenli egzersiz yapıyorum. Bu antrenmanlar olimpiyatlara hazırlık evresindeki gibi olmuyor elbette. Normalde 3 dönümlük alanda çalışıyoruz ama salgın nedeniyle 10 metrekarelik evimin bahçesini kendime antrenman alanı yaptım. Çünkü formumuzu korumamız gerek. O açıdan düzenli çalışmaya devam ediyorum." dedi.

‘ANTRENÖRLERİMİZLE ONLİNE İLETİŞİM KURUYORUZ’

Milli çekiççi Özkan Baltacı, federasyon ve hocalarıyla video konferans vasıtasıyla düzenli iletişime geçtiğini kaydetti.

Hocaları tarafından kendisine verilen programlara harfiyen uyduğunu belirten Özkan, "Bu süreç bittiğinde en iyi şekilde hazır olmak istiyoruz. Şu an daha çok çalışıyorum. 2021 yılına ertelenen olimpiyatlardan inşallah madalya ile döneceğim." ifadelerini kullandı.

Özkan, insanlara evde durmaları yönünde çağrıda bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

"Covid-19 salgınını yenebilmemiz için İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarının almış oldukları tedbir ve kurallara lütfen uyalım. Uyalım ki bir an önce birlikte olalım, hep beraber spor yapalım. Onun için ben de ’Lütfen evde kal Türkiye’ diyorum."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal