Özge İsmi Ne Demek?

Anne baba adayları için şüphesiz en kafa karıştıran süreçlerden biri olan isim bulma süreci, ebeveynler için araştırmalarla geçiyor. Tatlı telaşların yaşandığı bu dönemde hangi ismi koyacağını düşünen anne baba adayları, araştırmalarında hız kesmiyor. Peki Özge ismi ne demek? Özge ne anlama geliyor?

28.01.2021-17:27 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-17:27) Özge İsmi Ne Demek?

Tatlı telaşların yaşandığı anne-baba olma sürecinde isim araştırmaları da hız kesmiyor. En çok tercih edilen isimlerden biri olan Özge'nin ne anlama geldiği de merak ve araştırma konusu oluyor. Özge ne demek? Özge ismi manası nedir, özellikleri neler?

ÖZGE NE DEMEK?

Özge ismi, ağyar sözcüğünün bir diğer kullanımıdır. Ağyar ise Farsçada 'yabancı kimse, el' anlamlarında kullanılmaktadır. Özge, 'iki dağın birleşim noktası' anlamında da kullanılıyor. İki dağın birleştiği noktada ortaya çıkan eşsiz manzara Özge olarak bilinmektedir.

ÖZGE İSMİ ANLAMI NEDİR?

Özge ismi, sıcakkanlı ve cana yakın anlamları taşımaktadır. Özellikle Divan şiirlerinde kullanılan Özge, sevdiğinden ayrı kalmak manasında kullanılmaktadır. Divan şairleri, sevdiğinden ayrı kalmak, hasret çekmek, uzak düşmek gibi durumları Özge kelimesiyle ifade etmektedir.

Tasavvufa göre ise, insan dünyada gerçeklikten Özge düşmüştür. Yani gerçek dünyadan, özden uzak kalmak Özge olarak ifade edilmektedir.

ÖZGE TDK ANLAMI NEDİR?

Özge sözcüğünün TDK anlamı, 'başka,başkalık' olarak açıklanıyor. Öte yandan Özge ismi bazı yerlerde yürekli kimse manasında da kullanılır. Korkusuz, gözü pek ve cesaretli karaktere sahip olan kişiler Özge olarak anılır. İsmin analizinde bu özellikler öne çıkmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal