Oyun Oynayarak Kripto Para Kazanabileceğiniz GameFi Nedir, Oyunları Nelerdir?

GameFi gelecek senenin yeni trendi olmaya aday. Oyun oynayarak kripto para kazanma imkanı veren GameFi, tokenları ve oyunlarıyla dikkat çekiyor. Peki, GameFi nedir? Oyun oynayarak kazanabileceğiniz kripto paralar nelerdir?

13.11.2021-17:42 - (Son Güncelleme: 12.01.2022-17:55)

Kripto paralar hayatımızda büyük bir yer edindi. Ulusal paralara güveni kalmayan toplumlarda en çok tercih edilen yatırım aracı kripto para çeşitleri olarak gözlemleniyor. Bitcoin, Ethereum, Dogecoin gibi birçok kripto para çeşidi yüksek rağbet görüyor. Bunlardan bir tanesi en garibi. Oyna kazan modeli ile işleyen yeni nesil para kazanma yolu bulundu. GameFi sistemiyle oyuncular oyun oynayarak kripto para kazanabilecekler. Peki, GameFi coin nedir? GameFi tokenleri hangileridir?


GAMEFI NEDİR?

GameFi, blockchain temeline sahip, oynayan kişiye oynadığı süre başına kripto para cinsinden gelir elde etme imkanı sunan oyunlara denir. Yapı, NFTleri blockchain altyapısıyla ile birleştirerek güvenli kazanç yolu yaratır. GameFi oyun oynayarak oyuncuya finans yaratır. GameFi fikri ilk olarak 2020 yılında Andre Conje tarafından 2020 yılında ortaya atılmıştır. Oyunların kendilerine has kripto tokenleri yani varlık birimleri mevcuttur.

GameFi sistemin oyuncu kripto para madencisi gibidir. Oyun, bir tür bahis gibidir. Mini bir oyun olacağı gibi daha farklı bir oyun da olabilir. Bu oyunlar, oyuncunun zamanını kripto paraya yatırım yapmasını sağlar. DeFi yani merkeziyetsiz finans üzerine kuruludur. 


GAMEFI YORUMLARI VE GELECEĞİ NELER?

2021 yılında kripto para borsası inanılmaz şekilde büyüdü. Tahmin edilmeyecek noktalara giden kripto para borsası sayesinde GameFi’ın da geleceği oldukça parlak gözüküyor. Metaverse ve diğer sanal gerçekliklerin trend haline gelmesi ve birçok firmanın sanal gerçeklik furyasına katılması sebebiyle GameFi geleceğin sektörü olacağına benziyor. Oyunlaştırma eğilimi ve NFT sisteminin ilerlemesi GameFi’ı geleceğin yıldızı haline sokuyor.

GAMEFI TOKENLARI VE OYUNLARI HANGİLERİDİR?

Şu an 180den fazla GameFi projeleri bulunuyor. GameFi tokenları yeni yeni meşhur olmaktadır ve geleceği açıktır. Bunlardan en önemlileri aşağıdakilerdir.


AlienWorlds: Evrenin kısıtlı kaynakları için savaş verilmesi üzerine ilerliyor. Oyuncular Trillium madenciliği ile kendi kripto paralarını üretebilirler. Savaşıp arazi kiralaması üzerinden kripto para kazanılabilir. Oyun Ethereum ve Binance Smart Chain ile ilerliyor. 

AxieInfinity: Oyun daha çok Pokemon’a benziyor. Canavarlar toplanıp geliştirilmeye çalışılır. Canavarlar satılıp geliştirilerek savaşlara sokulup savaşlar kazanılarak kripto para kazanılır. AXS ve SLP tokenları oyunda kullanılıyor. Oyun Ethereum blok zinciri tabanlı bir yapımdır. 

Upland: Metaverse olan Upland’te oyuncular dünyada olan mülkleri satın alıp takas edebiliyor. Oyuncular mülklerinin değerini arttırmak için çalışırlar. Koleksiyon mantığı sebebiyle Monopoly’e benziyor. EOS zinciri üzerinden ilerliyor.

Polkacity: Sanal bir şehir kurma oyunu olan Polkacity, yatırım yapılan her şeyi oyuncuların cüzdanına NFT olarak ekleniyor. 

NOT: BU İÇERİK YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. TÜM SORUMLULUK OKUYUCUYA AİTTİR.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal