ÖSYM öğretmenin sınav görevine gitmeme cezası nedir?

ÖSYM ve MEB sınavlarında görev yapmayan öğretmenlere ceza veriliyor. Tercih yapması durumunda sınavlarda görevlerini yerine getirmeyen öğretmenlere sınav görevi cezası veriliyor. Ek gelir kazanmak isteyen öğretmenlerin başvurduğu bu yöntem kimi zaman umursanmayabiliyor. Tercih yaptıktan sonra görevlerini yapmayan öğretmenler ise ceza almaktadır. Peki, Sınava gitmeyen öğretmen cezası nedir? Sınavda görevli öğretmenlerin ceza aldıklarını nasıl anlaşılır? İşte merak edilen soruların yanıtı…

12.03.2022-22:10 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-22:11) ÖSYM öğretmenin sınav görevine gitmeme cezası nedir?

Birçok öğretmen ÖSYM ve MEB tarafından düzenlenen sınavlardı görevli öğretmen olarak yer alabilmektedir. Bu görev için öğretmenlerin tercih yapması gerekmektedir. Tercih yapması durumunda sınavlarda görevlerini yerine getirmeyen öğretmenlere sınav görevi cezası verilmektedir. Ek gelir için tercih yapan öğretmenlerin sınavlara katılımı zorunludur. Sınavlara katılmadığı takdirde kendilerine ceza verilmektedir. Peki, Sınava gitmeyen öğretmen cezası nedir? Sınavda görevli öğretmenlerin ceza aldıklarını nasıl anlaşılır? ÖSYM öğretmenin sınav görevine gitmeme cezası nedir? İşte merak edilen soruların yanıtı…

Sınavda görevli öğretmenlerin ceza aldıklarını nasıl anlaşılır?

Tercih yaptıktan sonra sınava gitmeyen öğrenmenler ceza aldıklarını nasıl anlayacaklarını merak etmektedir. Tercih yapıp sınava gitmediğinizde ceza alan öğretmenler tekrar tercih yapmak istediklerinde tercih yapamamaktadırlar. Tercih yapmak için siteme girdiklerinde önlerine tercih yapacağını gösteren bir ekran çıkmaktadır. Karşılarına çıkan ekranda şunlar yazmaktadır:

"Görev İhmaline İlişkin İşlemler"

"Yaptırımlar"

"Yaptırım Kararı" yazılarını görürsünüz ve en önemlisi hiçbir şekilde görev tercihi yapamazsınız.

ÖSYM sınavına gitmeme cezası nedir?

 Ek gelir elde etmek isteyen öğretmenlerin tercih ettiği bu yöntem bazen umursanmamaktadır. Tercih yaptıktan sonra görev yerine gitmeyen öğretmenler ceza alırlar. Ceza alması durumunda ise tekrar sınav görevi için tercih hakkı elde edemezler.

Öğretmenler sınav gözetmeni olarak görev tercihi yaptıktan sonra mazeretini bildirse bile ceza almaktadır. Bir yıl boyunca sınav görevi alma haklarını kaybetmektedirler. Tercih yapacak olan öğretmenlerin ceza almamak için görevlerini yerine getirmeleri ve tercih yaparken tekrar düşünmeleri gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal