ÖSYM sınav ücreti İnternet üzerinden ödenir mi? ÖSYM sınav ücreti ödeme yolları

ÖSYM sınav ücretlerini bankalar dışında internet üzerinden ödemek isteyen adaylar, 'İnternet üzerinden sınav ücretini ödeyerek başvuru yapabilir miyim?' sorusuna yanıt arıyorlar. Peki, sınav ücreti internet üzerinden ödenir mi? İşte, ÖSYM'nin sınav ücretlerini ödeme yollarına ilişkin tüm detaylar.

11.03.2022-10:44 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-10:45) ÖSYM sınav ücreti İnternet üzerinden ödenir mi? ÖSYM sınav ücreti ödeme yolları

ÖSYM sınavına başvuru yapmak isteyen adaylar ÖSYM'nin belirlediği gün ve saat içerisinde banka şubelerine giderek sınav ücretlerini yatırıyorlar. Ödemelerini intenet üzerinden gerçekleştirmek isteyen adaylar ise ÖSYM’nin resmi intenet sayfasına giriş yaptıktan sonra  e-İŞLEMLER kısmından işlemlerini gerçekleştirebilirler. Peki nasıl?

ÖSYM sınav ücreti intenet üzerinden nasıl ödenir?

ÖSYM sınav ücretini intenet üzerinden ödemek için adaylar ilk olarak ÖSYM intenet sayfası olan http://odeme.osym.gov.tr/ adresine giriş yapacaklar. Daha sonra burada çıkan ekran üzerinden girilecek olan sınav seçildikten sonra alt tarafta açılan kutuya TC kimlik numarası yazılacak. 

ÖSYM sınav ücreti internet üzerinden nasıl ödenir?

Daha sonra açılan pencerede e-İŞLEMLER kısmına girip içeriğinde yer alan 'ÖDEMELER' alanına giriş yapılması gerekecek. Kredi kartı veya banka kartıyla ödemesini gerçekleştirmek isteyen adaylar ödeme ekranına kart bilgilerini eksiksiz dolduracak ve ödemelerini tamamlayacaklar. 

Adaylar ödemelerini tamamladıktan sonra sınav başvurusu yapmaları gerekecek. Bunun için de adaylar http://ais.osym.gov.tr/ adresine giriş yaparak sınav başvurularını yapabilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal