Oruçken küfür etmek orucu bozar mı? İstemeden edilen küfür orucu bozar mı, kaza gerektirir mi?

Ramazan Ayı'nda yerine getirilmesi gereken farzlardan bir tanesi de oruç tutmaktır. Ramazan Ayı'nın yani oruç ayının gelmesi ile birlikte müslümanlar orucu bozan ve bozmayan şeyleri ve durumları araştırmaya başladı. O sorulardan bir tanesi de küfür etmenin orucu bozup bozmadığı oldu. İşte yanıtı...

02.04.2022-20:06 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-20:06) Oruçken küfür etmek orucu bozar mı? İstemeden edilen küfür orucu bozar mı, kaza gerektirir mi?

Oruç tutmak dinin buyurduğu bir farz olduğu için doğru ve yerinde bir şekilde tutmak gerekir. Bu nedenden dolayı müslümanlar, hangi durumları orucu bozacağını merak edip araştırmaya başladı. Bir çok sorunun içinden bir tanesi de 'Oruçluyken küfür etmek orucu bozar mı?' sorusu oldu. Küfür, bireyin istekli veya istek dışı kullandıkları kötü sözlerdir. İslam dininde de müslümanlara küfür etmek haram kılınmıştır ve hoş karşılanmamaktadır. 

Orucu Bozan Şeyler

Peki küfür etmek orucun bozulmasına neden olur mu?


Müslüman bireylerin kötü yola sapmamaları, doğruluktan, dürüstlükten, iyilikten yana olmaları her seferinde buyrulmuştur. Bu nedenle oruçlu bir kişinin kötü söz söylemesi, küfür etmesi orucu bozan bir durum değildir fakat orucun sevabını azaltmaya neden olabilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal