Oruçluyken fitil kullanılır mı, orucu bozar mı? Oruçluyken fitil kullanmak kaza gerektirir mi?

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar orucu bozan durumlar hakkında araştırma yapıyorlar. Bunlardan biri de 'Oruçluyken fitil kullanılır mı, orucu bozar mı?' oldu. Peki, Oruçluyken fitil kullanılır mı, orucu bozar mı? İşte merak edilen soruların detaylı yanıtları.

02.04.2022-18:10 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-18:10) Oruçluyken fitil kullanılır mı, orucu bozar mı? Oruçluyken fitil kullanmak kaza gerektirir mi?

Herkesin heyecan içinde beklediği Ramazan ayında oruç ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar, oruçlarını bozacak herhangi bir durumdan sakınmak için sürekli merak ettikleri konuları araştırıyorlar. Sağlık açısından fitil kullanması gereken bazı vatandaşlar ise fitilin oruca zarar verip vermediğini merak ediyor.

Oruçluyken fitil kullanılır mı, orucu bozar mı?

Ramazan ayı içinde orucu bozmaya veya mekruh hale getirmeye yönelik bazı durumlar söz konusudur. Bu nedenle neyin orucu bozduğu ve neyin bozmadığını öğrenmek için çok sayıda vatandaş Ramazan ayı içinde internet üzerinden yada Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan sağlıklı bilgiler elde etmeye çalışır. 

Oruçluyken fitil kullanılır mı, orucu bozar mı?

En çok cevabı merak edilen sorulardan biri de fitil kullanmanın orucu bozup bozmadığı oldu. Genel kanı olarak orucu boan durumlar genelde ağız yolu ile gerçekleşir. Cinsel ilişkinin de orucu bozduğu yönünde yapılan açıklamalarda fitilin bu durumların dışında kaldığı ve kullanıldığı zamanlarda orucu bozmayan bir durum olarak değerlendirildiği söylenir. Ateşli hastalıkların tedavileri için kullanılan fitilin ağız yolu ile alınan bir ilaç olmadığından ve vücudu beslemediği için orucu bozmadığı anlatılır.

Makattan alınan fitilin orucu bozmadığı gibi vajinal yoldan alınan fitil de orucu bozmaya yönelik değildir. Fitiller genel olarak bağırsak aracılığı ile sindirim sistemine ulaşmaları onları besin öğesi yapmaz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal