Orta gelirli konut kredisi nasıl alınır, faiz ve vade sayısı nedir? Orta gelirli 0.69 konut kredisi şartları neler? 2023 orta gelirli 0.69 konut kredisi hesaplama

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yeni Konut Finansman Programı ile beraber orta gelirliye konut kredisinin tüm detayları netleşti. Krediye başvurmak isteyenler ise söz konusu detayları araştırıyor. Peki Orta gelirli konut kredisi nasıl alınır, faiz ve vade sayısı nedir? Orta gelirli 0.69 konut kredisi şartları neler? İşte 2023 orta gelirli 0.69 konut kredisi hesaplama...

24.02.2023-16:28 - (Son Güncelleme: 24.02.2023-16:28) Orta gelirli konut kredisi nasıl alınır, faiz ve vade sayısı nedir? Orta gelirli 0.69 konut kredisi şartları neler? 2023 orta gelirli 0.69 konut kredisi hesaplama

Orta gelirli vatandaşlar için başlatılan konut kampanyası konusunda bugün önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla bugün Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, orta gelirli konut kredisinin tüm detayları yayımlanan Yeni Konut Finansman Programı ile beraber netleşti. Konut sahibi olmayı hayal eden vatandaşlar ise kredinin detaylarını öğrenmek için internetten araştırma yapmayı sürdürüyor. Peki Orta gelirli konut kredisi nasıl alınır, faiz ve vade sayısı nedir? Orta gelirli 0.69 konut kredisi şartları neler?

Orta gelirli konut kredisi için hane geliri ne kadar olmalı? 

Orta gelirliler için başlatılan konut kampanyası için sunulacak olan kredinin azami net gelir şartı belli oldu Buna göre krediden yararlanmak isteyenlerin azami net hane gelirleri birinci bölge için aylık 80 bin lira, ikinci bölge için 65 bin lira ve üçüncü bölge için 45 bin lira olarak açıklandı. Bölgelerin yer aldığı iller ise şu şekilde:

1.Bölge: İstanbul

2.Bölge: Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 

3.Bölge: Kalan tüm iller

Orta Gelirli

Orta gelirli konut kredisi faiz oranları neler?

Orta gelirli konut kredisi faiz oranları finansman tutarlarına göre değişiyor. İşte orta gelirli konut kredisi faiz oranları:

2 milyon TL'ye kadar olan finansman tutarı için yüzde 0,69,

2-4 milyon TL (4 milyon dahil) arasındaki finansman tutarı için yüzde 0,79,

4-5 milyon TL (5 milyon dahil) arasındaki finansman tutarı için de yüzde 0,99 faiz/kar payı oranı olacak.

Orta Gelirli -1

Orta gelirli 0.69 konut kredisi şartları neler?

Orta gelirli 0.69 konut kredisi şartları ise şu şekilde:

18 yaş ve üzerindeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler yararlanabilecek.

Bu karar kapsamındaki katkılardan ve esnek ödeme uygulamasından yararlanmak üzere konut finansmanına başvuran kişilerin bankacılık mevzuatı ve uygulama teamülleri kapsamında yeterli ödeme gücüne sahip olması gerekir, bu değerlendirme bankalarca yapılır.

Kendisi, eşi veya 18 yaş altındaki çocuklarının konut tapusu sahipliği bulunanlar, bu karar kapsamındaki katkılardan veya esnek ödeme uygulamasından faydalanamayacaklar, konut dışında arsa, dükkan gibi herhangi bir gayrimenkul sahipliği olanlar uygulamadan yararlanabilir.

Program katkılarından ve esnek ödeme planından yararlanmak için başvuranların, konut finansman başvuru tarihinden itibaren (bu tarih dahil) son 1 yıl içerisinde yurt içinde en az 270 gün sosyal güvenlik primi ödemiş olmaları gerekecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal