MEB, deprem bölgesindeki öğretmen ve personeline yer değiştirme hakkı tanıdı

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), yaşanan deprem felaketi nedeniyle OHAL ilan edilen illerde görev yapan öğretmen ve MEB personeline yer değişikliği hakkı tanıdı.

24.02.2023-14:49 - (Son Güncelleme: 24.02.2023-17:07) MEB, deprem bölgesindeki öğretmen ve personeline yer değiştirme hakkı tanıdı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, Bakan Özer’in dört eğitim sendikasının temsilcileri ile bir araya geldiği açıklandı.

Bakan Özer, Bakanlık merkez binasında düzenlenen toplantıda Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, Eğitim-İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ve Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi ile bir araya geldi.

Yer değişikliği hakkı tanınacak 

Bakan Yardımcılar Petek Aşkar ve Sadri Şensoy ile Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in de yer aldığı toplantıda, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve OHAL kararı alınan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'yı kapsayan bölgede görev yapan öğretmen ve MEB personelinin yer değişikliği ana gündem maddesi oldu.

Bakanlıkça yılda iki kez yapılan mazeret tayini hakkı, bu sene deprem bölgesinde görev yapan personel için 3'e çıkarıldı.

Bakan Özer, sendikalarla bir araya geldi

Açıklamaya göre, mazeret tayini hakkı olağanüstü hal ilan edilen bölgede yer alan illerde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı görev yapan sözleşmeli/kadrolu öğretmen ve diğer personeli kapsayacak.

Başvuru yapabilecek

OHAL ilan edilen deprem bölgesindeki illerdeki personelden eşini veya çocuğunu deprem nedeniyle kaybedenlerle kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin (eş, çocuk, anne, baba) bulunduğu ilde tedavisinin mümkün olmadığını belgelendirildiği takdirde, yer değiştirme başvurusu yapabilecek.

Başvuruları onaylanan personelin atanmak istedikleri ildeki norm kadro ve pozisyon durumuna bakılmaksızın atamaları gerçekleştirilecek. Yer değişikliğine ilişkin ayrıntılar, yayımlanacak kılavuzda yer alacak.

Ceyda Bıyıklıoğlu
ceydabiyiklioglu@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal