Bakan Kurum, deprem bölgesinde yapılacak konutların inşasına başlandığını duyurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin depremzedeler için yapılması planlanan 855 konut için ilk kazmayı vurduğunu duyurdu.

24.02.2023-14:22 - (Son Güncelleme: 24.02.2023-15:07) Bakan Kurum, deprem bölgesinde yapılacak konutların inşasına başlandığını duyurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada "TOKİ eliyle Nurdağı ve İslahiye'de ilk etapta yapacağımız 855 konutumuz için ilk kazmayı vurduk" ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından 10 ili kapsayan çalışmalar durmaksızın devam ediyor. Teknik konular tamamlandıktan sonra uygun olan ve belirlenecek alanlar için sözleşmeler imzalandı ve inşaya başlandı.

855 konutun yapımına başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada TOKİ aracılığıyla Nurdağı ve İslahiye’de ilk etapta yapılacak 855 konutun yapımı için ilk kazmanın vurulduğunu duyurdu.

Bakan Kurum ilk kazmanın vurulduğunu açıkladı

Bakan Kurum'un açıklamasında  “Tüm çabamız, vatandaşlarımızı bir an önce evlerine kavuşturmak için. Sözleşmelerini imzaladığımız, zemin etüt çalışmaları tamamlanmış alanlarda hemen işe koyuluyoruz! TOKİ eliyle Nurdağı ve İslahiye'de ilk etapta yapacağımız 855 konutumuz için ilk kazmayı vurduk.” İfadelerine yer verdi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal