Taksimi kana bulayan planlayıcı terörist Suriye’de etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı, PYD/YPG’nin 13 Kasım 2022 tarihinde Taksim İstiklal caddesinde gerçekleştirdiği bombalı eylemin planlamasında ve uygulamasında kilit rol oynayan Halil Menci’yi Suriye’de düzenlenen özel bir operasyonda etkisiz hale getirildi.

24.02.2023-13:19 - (Son Güncelleme: 24.02.2023-15:56) Taksimi kana bulayan planlayıcı terörist Suriye’de etkisiz hale getirildi

AA’da yer alan haberde, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 13 Kasım 2022 tarihinde İstiklal Caddesinde 6 kişinin hayatını yitirdiği, 81 kişinin ise yaralandığı bombalı saldırının planlayıcıları ve uygulamacıları arasında olan PKK/YPG’li Halil Menci’yi Suriye’de gerçekleştirilen özel bir sınır ötesi operasyonlar etkisiz hale getirdi.

Etkisiz hale getirildi

Yetkili kaynakların verdiği bilgilere göre, Beyoğlu’ndaki terör saldırısının failleri Ahlam Ahlam Albashır ile Bilal Hassan'ı yönlendiren ve Bilal Hassan'ın yurt dışına kaçmasıda parmağı olan terörist Menci'nin, PYD/YPG kontrolündeki Kamışlı'da bulunduğu tespit edildi.

Nokta operasyonu ile etkisiz hale getirildi

Nokta operasyon

Terör örgütü tarafından korunduğu ve üst düzey YPG mensuplarıyla iletişim hainde olduğu öğrenilen Menci, MİT’in düzenlediği özel bir operasyonda takibe alındı. Terörist Halil Menci, 22 Şubat'ta Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal