Ekşi Sözlük açıldı mı, ne zaman açılacak? Ekşi Sözlük neden kapatıldı mı?

Ekşi Sözlük, BTK tarafından erişime kapatılırken ne zaman açılacağı merak ediliyor. 21 Şubat’tan bu yana erişimin kapalı olduğu Ekşi Sözlük’ün neden kapatıldığı da bir başka merak edilen konu oldu. Peki Ekşi Sözlük açıldı mı, ne zaman açılacak? Ekşi Sözlük neden kapatıldı mı? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

24.02.2023-12:41 - (Son Güncelleme: 24.02.2023-12:41) Ekşi Sözlük açıldı mı, ne zaman açılacak? Ekşi Sözlük neden kapatıldı mı?

Yıllardır binlerce kişinin çeşitli konular hakkında düşüncelerini yazdığı Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 21 Şubat 2023 Salı günü erişime kapatıldı. Ekşi Sözlük’ün neden kapatıldığını öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki Ekşi Sözlük açıldı mı, ne zaman açılacak? Ekşi Sözlük neden kapatıldı mı?

Ekşi Sözlük neden kapatıldı mı?

BTK’nın sorgu sayfasında Ekşi Sözlük’ün erişim engeli kararıyla ilgili olarak “eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir” ifadeleri yer aldı.

Ekşi Sözlük

Ekşi Sözlük açıldı mı, ne zaman açılacak?

Ekşi Sözlük’ün ne zaman açılacağı konusunda bir gelişme yaşanmazken, sitenin sahipleri karara karşı mahkemeye başvuru yapacaklarını açıklamıştı. Ekşi Sözlük konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

"BTK ile konuyla ilgili görüşme sağlayabildik ve ayrıca karar numarasını daha önce sizlerle paylaştığımız sulh ceza hakimliği kararını da elden tebliğ aldık. Alınan karar, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'nün yazısı ile 5651 sayılı kanunun 8/a maddesi uyarınca verilmiş olup; herhangi bir içerik bu karara dayanak gösterilmemiştir.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal