Orta Afrika Cumhuriyeti'nde artık Bitcoin ile alışveriş yapılabilecek!

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde kripto para birimi Bitcoin'in ödeme aracı olarak kabul edildiği belirtildi. Orta Amerika ülkesi El Salvador da Bitcoin'i 7 Eylül 2021’de yasal para birimi olarak kullanılmaya başlanmıştı.

27.04.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-16:00) Orta Afrika Cumhuriyeti'nde artık Bitcoin ile alışveriş yapılabilecek!

En büyük kripto para birimlerinden Bitcoin’in, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde ödeme aracı olarak kabul edildiği açıklandı.

Yerel basında yer alan haberler doğrultusunda, Dijital Ekonomi ve Telekomünikasyon Bakanı Gourna Zacko Ulusal Meclise bir yasa teklifi sundu. Söz konusu teklifte, kripto para borsası ve Bitcoin’i para birimi olarak kabul eden önergeler yer alıyordu. Zacko’nun sunduğu bu teklif yapılan oy birliğiyle kabul gördü.

Uygulanacak olan yeni saya göre, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde şahıslar ya da şirketler arzu ettikleri durumlarda işlemlerini kripto para aracılığıyla gerçekleştirebilecek ve vergi ödeyebilecek.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde artık Bitcoin ile alışveriş yapılabilecek!

El Salvador bir ilke imza atmıştı

Orta Afrika Cumhuriyeti bu alanda ilk değil. Orta Amerika ülkesi El Salvador da Bitcoin 7 Eylül 2021’de yasal para birimi olarak kullanılacağı açıklanmıştı.

El Salvador’da yürürlüğe giren yasa, vatandaşların Bitcoin cinsinden vergi ödeyebileceği ve mağazaların fiyatları dijital para biriminde görüntüleyebileceği anlamına geliyor. Para birimine dönüştürülen para da sermaye kazançları vergisine tabi olmayacaktır. Bu hareket de El Salvador'u bilançosunda resmi olarak Bitcoin'e sahip olan ve rezervlerinin bir parçası olarak elinde tutan ilk ülke yaptığını belirtiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal