Orkide Bakımının Püf Noktaları

Zarafetiyle özellikle kadınların ilgiyle büyüttü orkidelerin bakımları en az kendisi kadar narin ve uğraştırıcı olabiliyor. Peki orkide bakımını püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

26.12.2019-09:20 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-09:13)

Evlerin, ofislerin en güzel aksesuarından biri olan orkideyi yetiştirme konusunda bilgi sahibi olursak orkideyi çoğaltmak ve sağlıklı hale getirmek mümkündür.

ORKİDE BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

Öncelikle orkidenizi koyacağınız yeri iyi seçmelisiniz. Orkidenizi aydınlık olan ama direkt olarak ışığı almayan bir yere koymalısınız. Eğer orkidenizin yaprakları koyulaşırsa bu yeterli ışık almadığı anlamına gelir. Genellikle 10-12 cm civarında saksılar orkide yetiştirmek için yeterli olacaktır. Kökleri fayla geliştiğinde veya içerisindeki toprak karışımı bozulduysa saksıyı değiştirmek gerekmektedir. Köklerinin ezilmeyeceği bir büyüklüğe sahip olan saksı kullanılmalıdır. Orkideler için en uygun o da sıcaklığı gündüzleri 23 derece akşamları ise 18 derece civarıdır. Orkide kökleri her zaman nemli olmayı sever. Bazen de hafif kuruma ihtiyacı hisseder. Bu yüzden orkideleri doğru zamanda sulamak hayati önem taşır. Saksı ağırlığına göre sulama işlemi gerçekleştirilmelidir. Bu yöntemden önce sulama işlemi gerçekleştirilen bir saksı ağırlığının ölçülmesi gerekir. Daha sonra birkaç gün arayla saksı ağırlığı ölçülerek sulama zamanı anlaşılır. Başka bir yöntem olan baş parmağı yöntemi ile de sulama zamanı tespit edilebilir.  Baş parmağınızın 1. boğumuna kadar saksının içerisine soktuğunuzda eğer saksı harcı kurumuşsa sulama zamanı gelmiş demektir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal