Fesleğen Yetiştirmenin Püf Noktaları

Fesleğen hem iç hem de dış mekanlarda yetiştirilmesi oldukça kolay bir bitkidir. Üstelik yemeklerin ve salataların içerisine eklenerek farklı bir lezzet katılabilir… Peki fesleğen yetiştirmenin püf noktaları nelerdir?

25.12.2019-18:01 - (Son Güncelleme: 25.12.2019-18:02)

Mis gibi kokusuna çok yakından aşina olduğumuz fesleğenin faydaları nelerdir, fesleğen nasıl yetiştirilir, fesleğen bakımı nasıl yapılır haberimizin detaylarında…

FESLEĞEN NASIL YETİŞTİRİLİR?

Fesleğen, humus bakımından zengin topraklarda daha kolay bir şekilde yetiştirilir. Bu sebepten toprak seçiminde torflu toprakları tercih edilmelidir. Güneş ışığını seven bir bitki olduğu için gün ışığı alan cam kenarlarında, pencere pervazlarında, balkonlar ve teras gibi yerlerde yetiştirilmelidir. Suyu çok fazla seven bir bitki olmadığı için haftada yaklaşık bir kez 1 sulamanız yeterli olacaktır. saksının alt kısmında fazla suyun akacağı delikli saksılar kullanılması gerekmektedir. Son olarak, evde yetiştirdiğiniz fesleğeni yemeklerde kullanmak istiyorsanız fesleğen budama işlemini bitkinizin gövdesi 10-15 santimetre olana dek bekletmeli, hemen ardından da en üst yapraklarını makasla dikkatlice keserek kullanmak şeklinde devam etmelisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal