Süs Bitkilerini Nasıl Yetiştirirsiniz?

Özellikle evde yetiştirilecek bitkilerin bakımı söz konusu olduğunda güneş görmesi, sıcaklığı, nem oranı vb. faktörlerin göz önde bulundurmak gerekiyor. Evde süs bitkisi nasıl yetiştirilir?

13.11.2019-14:29 - (Son Güncelleme: 13.11.2019-13:53)

Evlerde yetiştirmeyi arzu ettiğiniz bitkilerin bakımı söz konusu olduğunda güneş görmesi, sıcaklığı, nem oranı gibi faktörlerin göz önde bulundurmak gerekiyor.

SÜS BİTKİSİ NASIL YETİŞTİRİRİZ?

Evde yetiştireceğiniz çiçekleriniz için öncelikle dikkat edilmesi ve kesinlikle atlanmaması gereken nokta; aldığı güneş ışığı. Cam önüne konulan ve direkt olarak güneş alan çiçeklerin uzun süre hayattta kalmaları zorlaşır. Özellikle kış günlerinde cam önü çiçek yetiştirmemeye özen göstermek gerekir. Evin sıcaklığı ile cam önünde dışarıdan alınan ısı ile çiçekler zarar görecektir ve ömrü kısalacaktır.

 Haftada bir ya da 15 günde bir suya konulmuş bir gıda maddesiyle de güçlenmesi için ek takviye yapılmalıdır. Bitkiler yer değiştirme konusunda da oldukça hassastır. Yapraklarının  zarar görmesini, dökülmesini istemiyorsanız, bitkileriniz için önceden yer belirlemesini çok iyi yapmalı ve sürekli yer değiştirilmememlidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal