Omuz ağrısına ne iyi gelir? Omuz ağrısını yok edecek doğal ve bitkisel çözümler

Evde uygulayacağınız bitkisel çözümler ve doğal yöntemler ile omuz ağrılarınızı rafa kaldırabilirsiniz. Omuz ağrısı için birebir olan aslanpençesi kürüyle ağrılarınıza veda edin. İşte ağrıları hayatınızdan çıkaracak olan o formüller...

24.03.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-15:40)

Çoğu bireyde görülen omuz ağrısı kimi zamanlar kısa süreli olurken kimi zamanlarda bireyin hayatını ziyan edecek bir ağrıya dönüşebilmektedir. Omuz ağrısı, akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları, tüberküloz, şeker hastalığı, boyun fıtığı ve donuk omuz hastalığının belirtisi olabilmektedir.

Peki, omuz ağrısına ne iyi gelir?

Elma sirkesi masajı:  İltihap sökücü bir özelliği bulunan elma sirkesi bitkisel tedavide sıkça kullanılmaktadır. Elma sirkesi ile omuz bölgesine masaj yaparsanız o bölgedeki kan dolaşımı hızlanır ve hücreler kendini yeniler.

Buz kompresi: Geçici ağrılar için en pratik yöntemlerden biri de buz kompresidir. Buz kutusunu bir havluya sararak omuz bölgesinde dairesel hareketler çizin ağrı hissedilen bölgeye uyguladığınızda buzun serinletici etkisi olumlu sonuçlara yol açacaktır.

Zerdeçal kürü: Vücuda yayılan iltihap için en başarılı baharatlardan biri olan zerdeçal omuz ağrısında da yardımınıza koşuyor. Bu kürü hazırlamak için zerdeçal ve Hindistan cevizi yağını karıştırarak bir krem elde edin. Uykudan önce kremi omzunuza sürerek sabaha kadar muhafaza edin. Bu kür sizi ağrılarınızdan kurtaracak.

Omuz ağrısına ne iyi gelir?

Lavanta yağı: Aromaterapi alanında sıkça kullanılan lavanta yağı, omuz ağrıları için de birebir! Lavanta yağını omuz çevresine uygulayarak kasların rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Biberiye yağı: Kas gevşetici ve ağrı kesici bir etkiye sahip olan biberiye yağı ile omuz ağrılarınıza son verebilirsiniz. 1 kaşık biberiye yağını ağrı yaşanan günlerde omuz bölgesine sürüp doğal yoldan ağrıyı geçirebilirsiniz.

Bal ve limon kürü: Limon ve balı karıştırarak içtiğinizde, vücudu rahatsız eden ağrıları anında yok edebilirsiniz. 1 kaşık balın üzerine 5 damla limon suyu ekleyip bu karışımı her sabah tüketin.

Omuz ağrısı için aslanpençesi kürü nasıl hazırlanır?

İbrahim Saraçoğlu’nun omuz ağrıları için önerdiği kürlerden biri olan aslanpençesi kürü kas ve kemikleri güçlendirmektedir. 

Peki, bu kür nasıl hazırlanır?

Omuz ağrısı için doğal kür tarifi

1 tatlı kaşığı aslanpençesi ile 1 tatlı kaşığı çobançantasını bir bardak suda ortalama 10 dakika kadar kaynatın. Hazırladığınız bu bitki çayını yemekten 2 saat sonra tüketebilirsiniz. 

Omuz ağrısı için doğal krem tarifi

Omuz ağrısını evinizde hazırlayabileceğiniz doğal bir krem ile geçirebileceğinizi biliyor muydunuz?

Kremi hazırlamak için; 2 yemek kaşığı rendelenmiş bal mumu ile 1 yemek kaşığı kafuru ocakta eriterek 1 su bardağı Hindistan cevizi yağı, 10 damla kadar nane yağı, 4 ila 5 damla biberiye yağı ve 4 ila 5 damla da okaliptüs yağı ekleyin. Bu doğal kremi cam kavanoza koyup buzdolabında saklayabilir, kas nedeni ile yaşadığınız sırt ve omuz ağrısına karşı kullanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal