Ömer Döngelöğlu Kimdir?

Ramazan aylarında hazırlayıp sunduğu sahur programları ile toplum içerisinde tanınıp sevilen Ömer Döngeloğlu, içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında severleri tarafından unutulmadı. Twitter'da en çok konuşulan isimlerden birisi oldu. Peki, Ömer Döngeloğlu Kimdir? Ne zaman vefat etti?

13.04.2021-15:37 - (Son Güncelleme: 13.04.2021-15:37) Ömer Döngelöğlu Kimdir?

Türk ilahiyatçı, yazar, program yapımcısı ve sunucusu Ömer Döngeloğlu, Ramazan ayının ilk günlerinde sevdikleri tarafından anılmaya devam ediliyor.

ÖMER DÖNGELOĞLU KİMDİR?

Tokat'ın Zile ilçesinde 1968 yılında doğam ilahiyatçı, yazar, program üreticisi ve sunucusu Ömer Döngeloğlu, Kanal 7 kanalında yaptığı dini programlar ile toplum içerisinde tanınmaktadır.

ÖMER DÖNGELOĞLU'NUN EĞİTİM GEÇMİŞİ

İlkokukulu Zile Altunyurt İlkokulu'nda, Zile İmam Hatip Lisesi'ndeyse orta eğitimini tamamlayan Döngeloğlu, daha sonrasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olmuştur. 

Orta seviyede Arapça ve İngilizce bilen Ömer Döngeloğlu, 1086-1996 yıllarının arasında memleketi olan Tokat'ta İmam- Hatiplik yapmış ve kamuda da uzun yıllar birbirinden farklı idari görevlerde bulunmuştur. İslam Tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine yıllarınca sürecek araştırma, inceleme, okuma ve geziler gibi çalışmalar içerisinde bulunmuştur.

ÖMER DÖNGELOĞLU'NUN AİLESİ

Evli ve beş çocuk babası olan İlahiyatçı araştırmacı yazar Ömer Döngeloğlu, Koronavirüs'e yakalanarak 3 Mayıs 2020 gününde hayatını kaybetmiştir. 

ÖMER DÖNGELOĞLU'NUN ESERLERİ

Peygamberin İzinde

Allah (CC)'a Adanmış Hayatlar

Yeryüzünün Yıldızları

Sözün Miracı; DUA

Allah Resulünü Görenler

Peygamberimizin Dostları

Mus'ab bin Umeyr

Dillerden Düşmeyen 100 Dua

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal