Ömer Çelik Kanada'da Gerçekleşen İslamofik Saldırıdan Siyaset ve Medya Dilini Sorumlu Tuttu

Müslüman ailenin uğradığı araçlı saldırıya, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla AK Parti Sözcüsü Çelik, tepkisini dile getirdi. Ömer Çelik'ten Kanada'daki Çirkin Saldırıya Tepki

08.06.2021-13:52 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-14:37) Ömer Çelik Kanada'da Gerçekleşen İslamofik Saldırıdan Siyaset ve Medya Dilini Sorumlu Tuttu

Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı olan London şehrinde, dün meydana gelen Hyde Park Yolu’nda kaldırımda yürüyen Müslüman bir aile islamofobik saldırıların hedefi oldu.

Otomobil Müslüman ailenin üzerine doğru sürdü. 2’si kadın 4 kişinin hayatını kaybetmesine ve 1 çocuğun ağır yaralanmasına sebep oldu.

Kanadalı yetkililer tarafınca, kurbanların Müslüman oldukları için hedef alındığı yönünde açıklamalar yapıldı.

London Polis Teşkilatından Dedektif Paul Waight gerçekleştirdiği gazetecilerle basın toplantısında, ''Bunun planlı ve önceden tasarlanmış, nefret güdümlü bir eylem olduğuna dair kanıtlar var. Bu kurbanların Müslüman oldukları için hedef alındıklarına inanılıyor'' açıklamalarına yer verdi.

ÖMER ÇELİK SALDIRIYI KINADI

Meydana gelen bu çirkin olaya AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı saldırıyı kınayan açıklamalar da bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyasından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

''Kanada'da pazar günü 5 kişilik bir aile, kaldırımda yürürken bir kişinin üzerlerine aracını sürmesiyle saldırıya uğradı. Saldırıyı yapan kişinin İslamofobik saiklerle saldırıyı gerçekleştirdiği söyleniyor.'' ve açıklamalarına devam etti.

ÇELİK: SİYASET VE MEDYA DİLİ BUNDAN SORUMLUDUR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Bu İslam düşmanı saldırıları münferit eylemler olarak görmek çok yanıltıcıdır. Bazı siyasilerin ve medyanın İslam düşmanı dil kullanması nefret suçlarını teşvik ediyor.

Mesele sadece basit bir suç eylemi değildir. Arkasında İslam düşmanlığının teşvik edilmesiyle kirletilmiş bir atmosfer var. Nefret suçlarına prim veren siyaset ve medya dili bundan sorumludur.'' ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal